KPN ICT Consulting

"Het aantrekken van goede mensen is voor ons ontzettend belangrijk. Juist omdat de mensen die we aannemen direct het visitekaartje zijn bij de klant."

Shahira Othman, Manager Corporate Recruitment KPN ICT Consulting
Bekijk alle praktijkvoorbeelden

KPN ICT Consulting is het consultingbedrijf van KPN. Haar belangrijkste uitdaging op het vlak van recruitment is naar de doelgroep duidelijk maken dat het geen telecomspeler is, maar echt een ICT-adviesbedrijf. Inmiddels is het bedrijf hiermee flink op de goede weg. Benieuwd naar haar aanpak? Bekijk snel het verhaal.

KPN ICT Consulting richt zich op advies, implementatie en beheer bij een divers portfolio aan klanten. Dit doet zij in verschillende domeinen zoals Cloud, Data & Analytics, Security en Werkplek. Inmiddels werken er meer dan 800 professionals en 250 ingehuurde medewerkers.

Werken bij KPN ICT Consulting

Jeffrey Smit, directeur van het bedrijf, vertelt: “Voor ons is het ongelooflijk belangrijk om mensen te boeien en te binden. Dat betekent dat we heel veel tijd en energie steken in kennisdeling, kennisopbouw, maar ook gewoon in heel veel leuke dingen samen doen.”

Dat het bedrijf veel waarde hecht aan de ontwikkeling van haar medewerkers blijkt ook uit het verhaal van Rik Kleine, Young Professional Data & Analytics. “Ik ben hier terechtgekomen omdat ik graag iets met data & analytics wilde doen. Ik had al affiniteit met ICT en KPN ICT Consulting biedt een heel ruim opleidingsprogramma aan. Ik gebruikte Indeed omdat ik daar steeds weer terechtkwam tijdens mijn zoektocht op internet en er stond een heel rijk aanbod aan vacatures op.”

"Onze belangrijkste uitdaging op het vlak van recruitment is naar onze doelgroep duidelijk maken dat we geen telecomspeler zijn, maar echt een ICT-adviesbedrijf."

Shahira Othman, Manager Corporate Recruitment
KPN ICT Consulting

Recruitmentoptimalisatie

De kern van de recruitmentstrategie van KPN ICT Consulting is metrics-driven. Via het ATS wordt gemeten hoe de wervingsbronnen presteren. De samenwerking met Indeed speelt hierbij een belangrijke rol. Shahira Othman, Manager Corporate Recruitment: “We hebben een maandelijkse call met Indeed, waarin we het Indeed-dashboard bespreken. Met de expertise die zij hebben, geven zij ons weer nieuwe inzichten op de data.”

Een nieuwe naam

Onlangs vond er een grote verandering plaats bij KPN ICT Consulting. Voorheen werkte het bedrijf namelijk onder de noemer KPN Consulting. Vanwaar deze naamswijziging? “Uit een van de gesprekken met Indeed kwam naar voren dat ICT de meest gebruikte zoekterm is van kandidaten,” vertelt Shahira. Na nader onderzoek die deze uitkomst bevestigde, besloten ze het groots aan te pakken. “We wilden aan onze doelgroep duidelijk maken dat we geen telecomspeler zijn, maar echt een ICT-adviesbedrijf.” De nieuwe bedrijfsnaam zal hier zeker aan bijdragen, want hoe kun je nu beter aan je doelgroep duidelijk maken wat je doet dan het te vertellen met je bedrijfsnaam? Inmiddels is de naamswijziging rond en zien we het nieuwe logo prominent opduiken in de communicatie en recruitmentmiddelen van het bedrijf.

“We verwachten dat de naamswijziging ons helpt onze doelgroep helder te maken dat we een ICT-adviesbedrijf zijn en we hopen natuurlijk meer talent aan te gaan trekken,” aldus Shahira.