Hitachi Data Systems

"Al snel nadat we met sponsoring van een moeilijk vulbare vacature op Indeed gestart waren, vonden we onze nieuwe werknemer."

Kerie Darner, Talent Acquisition Programs & Sourcing Manager Hitachi Data Systems
Bekijk alle praktijkvoorbeelden

Een toonaangevend internationaal bedrijf gebruikt Indeed om cruciale technische posities in te vullen

Achtergrond

Hitachi Data Systems (HDS), de marktleider op het gebied van virtualisatie van opslag, helpt organisaties om primaire data om te zetten in waardevolle informatie. De best-in-class informatietechnologieën, diensten en oplossingen worden door meer dan 80% van de Global Fortune 100 bedrijven gebruikt. De samenwerking tussen productontwikkeling, Client Support en Sales-teams binnen HDS is van cruciaal belang voor het succes van de organisatie.

“De Sales en Customer Support-functies bij HDS zijn heel specifiek, ze zijn zeer technisch en vereisen een sterke achtergrond in de industrie,” vertelde Kerie Darner, Talent Acquisition Programma’s & Sourcing Manager bij HDS. “En het vinden van buitengewoon technisch talent is altijd een uitdaging.”

HDS stelde vast dat geen enkele jobboard genoeg technische kandidaten aanleverde met de juiste kwalificaties voor de verscheidene moeilijk te vervullen functies en dat de kosten van de jobboards steeds hoger werden ten opzichte van de resultaten.

Aanpak

Om kandidaten te werven met een enkele bron en om kosten te besparen op de begroting voor personeelsadvertenties, heeft HDS zijn banen in de organische zoekresultaten van Indeed op laten nemen. Daarnaast heeft het bedrijf Gesponsorde Vacature-campagnes gebruikt om meer passende kandidaten voor moeilijk te vervullen functies te krijgen.

De Gesponsorde Vacatures van HDS staan op een prominente plek in relevante zoekresultaten op Indeed. Deze verhoogde zichtbaarheid heeft tot meer sollicitanten en een hogere kwaliteit van de kandidaten geleid. “De positie van ‘Technisch Product Manager van Opslag Configuratie’ stond al heel lang open omdat het erg moeilijk is om geschikte kandidaten te vinden. Kort nadat we deze functie op Indeed sponsorden, vonden we onze nieuwe medewerker,” aldus Darner.

HDS heeft voor meerdere technische functies de juiste kandidaten via Indeed gevonden. “Omdat er zo veel verschillende professionals gebruik maken van Indeed, zijn we in staat om onze vacatures te laten zien aan de juiste doelgroep”, aldus Darner.

"Omdat er zo veel verschillende professionals gebruik maken van Indeed, zijn we in staat om onze vacatures te laten zien aan de juiste doelgroep."

Kerie Darner, Talent Acquisition Programs & Sourcing Manager
Hitachi Data Systems

Resultaten

Met het ATS (Applicant Tracking System), Taleo Enterprise Edition, kan HDS de resultaten van Indeed volledig meten. Vergeleken met een bekende jobboard voor vacatures in de techniek, leverde Indeed twee keer zoveel nieuwe aanstellingen op tegen een kwart van de kosten, of Cost Per Hire.

  • 2x meer aanstellingen
  • De ratio van sollicitanten die werden uitgenodigd voor een interview lag 25% hoger met Indeed
  • De CPH van Indeed was 75% lager dan die van de jobboard

Gerelateerde praktijkvoorbeelden

FashionUnited

FashionUnited

Online forum met internationaal nieuws, evenementen, vacatures en info voor de modebranche.

Nokia

Nokia

Wereldleider op het gebied van mobiele communicatie- en informatietechnologie.

Universiteit van Oxford

Universiteit van Oxford

Vooraanstaande universiteit op het gebied van educatie, onderzoek en innovatie.