Garcia Jeans

"Indeed is een proactieve partner met een flexibel product waarmee wij onze wervingsdoelen kunnen bereiken. Ze passen perfect bij onze Europese uitbreidingsplannen en ik kan ze altijd voor van alles raadplegen."

Sanne Leysen, HR Administrator, Ensign Blue Garcia Jeans
Bekijk alle praktijkvoorbeelden

Ensign Blue, het moederbedrijf van de outlet stores van Garcia Jeans, gebruikt Indeed om nieuwe medewerkers te werven voor haar snelgroeiend netwerk van verkooppunten in heel Europa

Garcia Jeans is een vooruitstrevend denim merk dat wordt geproduceerd door de JOG Group, een snelgroeiende internationale organisatie met maar liefst duizend werknemers. Haar jeans worden verkocht in meer dan 2.500 winkels in 20 landen verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië. Sinds 2010 heeft het moederbedrijf Ensign Blue 19 winkels in Europese outletcentra geopend en dit aantal blijft toenemen. Het doel is om tegen het einde van dit jaar 25 outletwinkels operationeel te hebben. De meeste werknemers voor de nieuwe vestigingen hebben ze via Indeed kunnen vinden.

Indeed als strategische partner

Het werven voor een outlet store kent specifieke uitdagingen. Over het algemeen bevinden dit soort winkelcentra zich namelijk buiten de stadsgrenzen in afgelegen gebieden die meestal dunbevolkt zijn. Daar komt bij dat er uiteenlopende functies in te vullen zijn, zoals verkoopmedewerkers en winkelmanagers. Tenslotte is het merk Garcia vooral populair bij de jongere generatie, maar de winkels zijn gevestigd in gebieden waar jongere werknemers soms moeilijk te vinden zijn. Sanne Leysen, HR Administrator bij Ensign, vindt dat Indeed de perfecte partner is om al deze uitdagingen mee aan te gaan. “We plaatsen de vacatures ook op onze eigen website, in onze winkels en in de lokale kranten, maar we krijgen de meeste geschikte kandidaten binnen via Indeed,” zegt Sanne. Ongeveer een kwart van alle nieuwe medewerkers die worden aangenomen hebben hun nieuwe baan op Indeed gevonden. “Met Indeed kan ik kandidaten in specifieke regio’s bereiken in heel Europa. Dat is één van de redenen waarom we Indeed als een cruciaal onderdeel beschouwen van onze uitbreidingsplannen.”

"We plaatsen de vacatures ook op onze eigen website, in onze winkels en in lokale kranten, maar we krijgen de meeste geschikte kandidaten binnen via Indeed."

Sanne Leysen, HR Administrator, Ensign Blue
Garcia Jeans

Flexibele campagne maakt het vinden van nieuwe medewerkers makkelijker

De grote mate van flexibiliteit die het systeem van Indeed biedt is voor Sanne ook erg belangrijk omdat de prioriteiten dagelijks kunnen veranderen. Sanne moet de mogelijkheid hebben om een wervingscampagne op elk moment te kunnen starten en stoppen. Verder wil zij volledige controle hebben over het budget, de planning en het instellen van de zoekwoorden. Ze stelt het gebruiksvriendelijke dashboard zeer op prijs omdat zij daarmee zelf gemakkelijk de campagnes kan beheren. Sollicitanten laten Sanne ook regelmatig weten dat zij graag Indeed gebruiken, wat haar keuze om te blijven vertrouwen op Indeed alleen maar heeft bevestigd.

Klanten van Indeed kunnen zelf bepalen hoeveel controle zij over hun campagnes willen hebben, afhankelijk van wat het beste bij hun organisatie past. Campagnes kunnen geheel of gedeeltelijk worden beheerd door medewerkers van Indeed, maar het is ook mogelijk om alles volledig zelf in de hand te houden. Sanne heeft voor dat laatste gekozen. Toch is zij blij met de ondersteuning die zij voortdurend ontvangt van de medewerkers van Indeed. “Ik waardeer de extra service die Indeed gratis biedt. Ik heb een vaste contactpersoon en ik kan haar altijd alles vragen. Ze geeft regelmatig tips & tricks om de campagnes te verbeteren en ze heeft mij zelfs geholpen met het optimaliseren van de vacatureteksten!”

Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Universiteit van Oxford

Universiteit van Oxford

Vooraanstaande universiteit op het gebied van educatie, onderzoek en innovatie.

Essent

Essent

Eén van de grootste energiebedrijven in Europa.

FashionUnited

FashionUnited

Online forum met internationaal nieuws, evenementen, vacatures en info voor de modebranche.