A.S. Watson Benelux

"Doordat we zo aan het doormeten zijn, kwamen we al snel tot de conclusie dat Indeed niet alleen zorgt voor grote aantallen sollicitanten, maar ook daadwerkelijk voor kwalitatief goede sollicitanten."

Marloes Peters, Corporate Recruitment & AMC Specialist A.S. Watson Benelux
Bekijk alle praktijkvoorbeelden

Marktleider op het gebied van Health en Beauty gebruikt Indeed om recruitmentstrategie te optimaliseren en vindt nu sneller en vaker de juiste kandidaat

A.S. Watson Benelux is een van de grootste spelers in de Health & Beauty-markt in Nederland en België. Het is het bedrijf achter onder andere Kruidvat, ICI Paris XL en Trekpleister, en heeft meer dan 20.000 medewerkers in dienst. Omdat het bedrijf zo succesvol is, en om zijn ruim 1.500 winkels draaiende te houden, is het continu op zoek naar nieuwe mensen. Daarnaast bezoeken miljoenen klanten wekelijks de vele filialen, waardoor het voor A.S. Watson van groot belang is om de meest geschikte mensen op de arbeidsmarkt te selecteren en aan zich te verbinden. Indeed speelt een belangrijke rol in dit proces, zoals blijkt uit deze video over de samenwerking tussen deze twee bedrijven.

Het selecteren van de juiste kandidaat

A.S. Watson neemt zowel starters als professionals aan, en heeft functies in onder meer de vakgebieden finance, IT, e-commerce en marketing. Door dit brede aanbod in functies blijkt het soms lastig om gekwalificeerde sollicitanten te vinden, met name wat deze kant van het bedrijf betreft. Het bedrijf A.S. Watson is een stuk minder bekend dan zijn winkelmerken, en het is daardoor een uitdaging om de vacatures voor het hoofdkantoor en het logistiek centrum onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroepen. Aan de andere kant heeft de veel bekendere winkelorganisatie – dat wil zeggen de 1.500 vestigingen – van het bedrijf een overvloed aan sollicitanten. Dat biedt weer een andere uitdaging: met zulke aantallen is het een flink gepuzzel om de juiste kandidaat eruit te zeven.

Toen Indeed begon met het doorplaatsen van de vacatures, bracht dat een enorme piek in het aantal sollicitanten teweeg. Toch heeft Indeed dankzij dit grote bereik juist geholpen de vacatures onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroepen. Als de nummer één vacaturesite wereldwijd, draagt Indeed bij aan de bekendheid van A.S. Watson als werkgever. En in combinatie met de recruitmentstrategie van A.S. Watson zelf, wordt het werven van de juiste kandidaten geoptimaliseerd.

"Samen met onze recruitmentstrategie zorgde Indeed nadrukkelijk voor een stijging in geschikte sollicitanten."

Marloes Peters, HR Corporate Recruitment & AMC Specialist
A.S. Watson Benelux

Recruitmentoptimalisatie

De kern van A.S. Watsons recruitmentstrategie zit hem in het meten van de recruitmentresultaten. Wat het bedrijf doet, is het inzichtelijk maken waar de beste sollicitanten vandaan komen, zodat het zich in het vervolg – door zijn wervingscampagne te optimaliseren – kan focussen op de juiste kandidaten. Marloes Peters, HR Corporate Recruitment & AMC Specialist bij A.S. Watson: “Samen met onze recruitmentstrategie zorgde Indeed nadrukkelijk voor een stijging in geschikte sollicitanten.”

Dat Indeed een groot bereik heeft, blijkt ook uit het verhaal van Elsemieke Deunk. Zij is inmiddels al ruim een half jaar werkzaam als adviseur Learning & Development bij A.S. Watson. Toen ze zich ging oriënteren op een nieuwe baan kwam ze al vrij snel bij Indeed terecht: “De vacature bij A.S. Watson sprak me meteen aan en toen heb ik gesolliciteerd!”

Volgens Marloes heeft Indeed zich inmiddels wel bewezen als dé zoekmachine voor vacatures, en helpt Indeed  met recruitmentuitdagingen aan beide kanten van de organisatie: “Dankzij het grote bereik van Indeed, en het testen en meten van alle activiteiten samen met onze contactpersoon van Indeed, halen we de beste kandidaten naar boven.”

Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Essent

Essent

Eén van de grootste energiebedrijven in Europa.

FashionUnited

FashionUnited

Online forum met internationaal nieuws, evenementen, vacatures en info voor de modebranche.

Nokia

Nokia

Wereldleider op het gebied van mobiele communicatie- en informatietechnologie.