WestCord Hotels
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Over WestCord Hotels

Al doet de naam soms anders vermoeden: WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf. Het begon allemaal in 1968 toen bakker Emo Westers voor zijn zoon Harry Hotel de Wadden op Vlieland kocht. Dit hotel hebben we nog steeds.

Inmiddels zijn daar in de afgelopen jaren 15 hotels verspreid over Nederland bijgekomen. Wij zijn echter geen hotelverzamelaars,
 – meer...  maar hotelier. Wij zijn pas tevreden als we tevreden gasten hebben en daar is alles op gericht. De uitbreiding in aantal hotels en met name de hotels die we nieuw bouwen zien wij als een doorontwikkeling van ons bedrijf.

Opening Hotel Jakarta Amsterdam


Donderdag 28 juni was het zover; Hotel Jakarta Amsterdam is feestelijk geopend! Het glas werd geheven op het ‘groenste’ hotel van Nederland, en de vijftiende aanwinst van WestCord. Het fantastische weer met bijna tropische temperaturen maakte deze dag natuurlijk af, zo kon op het terras heerlijk genoten worden van een glas bubbels en Aziatische hapjes.


Hotel Jakarta Amsterdam is een uniek energieneutraal 4-sterrenhotel in Amsterdam waar twee werelden samen komen. Waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, ligt nu een groene oase in het centrum van Amsterdam. Hotel Jakarta Amsterdam biedt 200 luxe kamers met Indonesische invloeden.


The Market Hotel Groningen


We zijn begonnen met de bouw van ons nieuwste hotel, dat in 2020 de deuren zal openen: The Market Hotel Groningen.Het hotel krijgt op de begane grond een restaurant met terras, een high end bar, een hotellobby, een eigen bakkerij en keuken. Er is ruimte voor 123 kamers, verdeeld over zes bouwlagen. Ook heeft het hotel een kelder met verschillende functies, waaronder een wellness ruimte. Op het dak bevindt zich een terras met een mooi uitzicht over de stad Groningen.


Het hotel combineert historische trapgevels met eigentijdse architectuur. Het reliëf in de gevel en de toepassing van hoogwaardige materialen zoals natuursteen, geven het hotel een grandeur die past bij deze locatie. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen werkt het architectonisch ontwerp bouwkundig uit.
 – minder

Nieuws en updates

9 juni 2020
VAN STAD NAAR WAD
Sinds kort zijn we begonnen met het project “van Stad naar Wad”, waarbij vele collega’s uit de stadshotels voor twee weken aan de slag gaan op de eilanden.

Een unieke ervaring en hét gevoel van saamhorigheid binnen een familiebedrijf als WestCord Hotels! Check onze socials voor meer updates hierover! (Instagram, Facebook, LinkedIn)
Alle 10 updates bekijken

WestCord Hotels

Al doet de naam soms anders vermoeden: WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf. Het begon allemaal in 1968 toen bakker Emo Westers voor zijn zoon Harry Hotel de Wadden op Vlieland kocht. Dit hotel hebben we nog steeds.

Inmiddels zijn daar in de afgelopen jaren 15 hotels verspreid over Nederland bijgekomen. Wij zijn echter geen hotelverzamelaars, maar hotelier. Wij zijn pas tevreden als we tevreden gasten hebben en daar is alles op gericht. De uitbreiding in aantal hotels en met name de hotels die we nieuw bouwen zien wij als een doorontwikkeling van ons bedrijf.

Werken bij WestCord

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels?
We zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die een (bij)baan zoeken in de horeca.

WestCord Art Hotel - Amsterdam

Art Hotel Amsterdam (3 en 4-sterren) is op 10 minuten (OV) van de Amsterdamse binnenstad, in Westerpark. Het hotel grenst aan de Spaarndammerbuurt, rijk aan Amsterdamse School-architectuur. Theater Amsterdam ligt op loopafstand van het hotel.

WestCord Fashion Hotel Amsterdam

Fashion Hotel Amsterdam (4-sterren) ligt tegenover het World Fashion Centre, binnen de ring A10. In dit designhotel vind je service en comfort in een stylish jasje!

ss Rotterdam by WestCord

Het ss Rotterdam is een voormalig cruiseschip met een permanente ligplaats aan de Kop van Katendrecht in Rotterdam. Het 4-sterren hotel biedt 254 smaakvol ingerichte hotelkamers in jaren ’50 stijl, en een tweetal restaurants.

Hotel New York Rotterdam by WestCord

Hotel New York (4-sterren) is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika-Lijn. Een eigentijds viersterren hotel, op één van de mooiste locaties van Rotterdam: Kop van Zuid.

WestCord Hotel Delft

WestCord Hotel Delft (4-sterren) ligt aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Het is hotel volledig ingericht en gestyled door de designers van het naastgelegen IKEA.

WestCord WTC Hotel Leeuwarden

WestCord WTC Hotel Leeuwarden (4-sterren) in Leeuwarden is gelegen naast Holland Casino, met directe connectie tot WTC Expo (45.000 m² beursoppervlakte) en heeft 143 kamers.

WestCord strandhotel Seeduyn - Vlieland

Strandhotel Seeduyn (4-sterren) op Vlieland ligt op een locatie die met recht uniek te noemen is voor Nederland. Nergens vind je een hotel in Nederland, zo vrij én dicht aan zee. Geen verkeer of drukke boulevard, alleen de geur van de zee en het geruis van de golven.

WestCord Hotel Schylge - Terschelling

Hotel Schylge (4-sterren), aan de enige natuurlijke baai van Nederland, heeft het mooiste uitzicht van Terschelling over de haven en de Waddenzee.