VUmc

Samen kunnen we dat zo veel beter dan alleen. Welkom bij Amsterdam UMC.

Wie wij zijn

Hallo. Wij zijn Amsterdam UMC.

VUmc en het AMC bundelen de krachten in een fusie en worden als één geheel aangestuurd. Per 7 juni 2018 zijn wij Amsterdam UMC.

De ‘fusie’ betekent dat de beide huizen als één geheel worden aangestuurd. In Amsterdam UMC werken meer dan 15.000 professionals aan goede en toegankelijke zorg. Voor nu, en voor de komende generaties. Jaarlijks behandelen we ruim 350.000 patiënten op onze beide locaties – AMC en VUmc.

Voorop staan onze ambities om maatschappelijk zoveel mogelijk waarde toe te voegen en de kans te benutten om de beste te worden. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal.

In Amsterdam UMC werken VUmc en AMC samen aan academische patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs & opleidingen. We willen onze patiënten het allerbeste bieden wat de moderne geneeskunde kan bereiken. Daarbij gaan we bij voorkeur uit van wetenschap die we binnen eigen onderzoekszwaartepunten hebben ontwikkeld en waarin we internationaal excelleren. Onze studenten leiden we zodanig op dat zij de komende decennia in staat zijn de allerbeste gezondheidszorg te leveren of een bijdrage leveren aan wetenschap op topniveau.

Samen kunnen we dat zo veel beter dan alleen. Welkom bij Amsterdam UMC.

Om een indruk te geven van ons als UMC hebben wij een video die in 1:30 minuut laat zien waar wij voor staan.

Visie op verpleegkunde Amsterdam UMC

Een verpleegkundige in Amsterdam UMC

Is competent voor het verlenen of organiseren van de meest complexe verpleegkundige zorg, evenals voor generalistische zorg. Wanneer je als verpleegkundige dagelijks met hooggespecialiseerde verpleegkunde bezig bent, is het niet vanzelfsprekend dat je ook een goede generalist kunt blijven. Samen zorgen we voor complete zorg.

Werkt met compassie, heeft persoonlijke aandacht voor de patiënt. Neemt wat de patiënt belangrijk vindt als uitgangspunt in het werk. Ondersteunt de patiënt bij de regie op zijn leven.

Is een sterke teamspeler, voor wie interprofessioneel samenwerken en leren vanzelfsprekend is.

Is erop gericht de zorg verder te verbeteren; vindt ontwikkelen en veranderen een normaal onderdeel van het werk en stuurt dit zelf aan. Kan onderzoek inzetten voor het verpleegkundig proces en kan kennis overdragen.

De komende jaren werken we samen verder aan de ontwikkeling van de verpleegkunde. Amsterdam UMC is echt een goede werkplek voor verpleegkundigen die meer uit hun beroep willen halen.

VUmc - Amstel Academie

VUmc Amstel Academie verzorgt praktijkopleidingen voor medisch ondersteunende opleidingen, verpleegkundigen op MBO- en HBO-niveau en verpleegkundige vervolgopleidingen. Dat doen we voor 17 ziekenhuizen in de regio, maar ook voor de medewerkers van ruim 40 andere ziekenhuizen in heel Nederland.

Ons complete onderwijsaanbod is onderbracht in vier domeinen:
- Basisopleidingen verpleegkunde MBO-HBO
- Vervolgopleidingen verpleegkundig
- Basisopleidingen medisch ondersteunend
- Vervolgopleidingen medisch ondersteunend

Over VUmc

Wil je meer informatie over het werken bij Amsterdam UMC, locatie VUmc? Kijk dan op www.werkenbijVUmc.nl. Daar vind je onze vacatures, maar ook verhalen van en over onze medewerkers, nieuwsberichten over onze organisatie en meer nuttige informatie over het werken bij locatie VUmc.

  • VUmc photo: Werken op Verloskunde
  • VUmc photo: werken als vaatlaborant
  • VUmc photo: werken op de SEH
  • VUmc photo: werken op IC
Profiel geclaimd
Hoofdkantoor
Bezoekadres:

Amsterdam UMC, locatie VUmc

Ziekenhuis
De Boelelaan 1117
Amsterdam

Polikliniek
De boelelaan 1118
Amsterdam
Omzet
500 miljoen tot 1 miljard (EUR)
Medewerkers
Meer dan 10.000
Branche
Links
VUmc website

Facebook