Universiteit van Amsterdam
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Universiteit van Amsterdam Carrières en werk

Over ons
De Universiteit van Amsterdam heeft een lange geschiedenis. Voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) behoort de UvA met ruim 30.000 studenten, 5.000 medewerkers en een budget van bijna 500 miljoen euro tot de grote algemene universiteiten in Europa.

De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt op het gebied van de geesteswetenschappen,
 – meer... sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde.

De UvA heeft een breed academisch opleidingenaanbod. Jaarlijks verschijnen circa 7.500 wetenschappelijke publicaties van UvA-medewerkers. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op veel gebieden tot de internationale top. De uiteenlopende toepassingsgerichte onderzoekprogramma's zijn deels multidisciplinair van aard en gericht op maatschappelijke vraagstukken.


De UvA wil een inspirerende, breed georiënteerde, internationale academische omgeving bieden, waarin de talenten van staf en studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. De UvA kenmerkt zich door een kritisch, creatief en internationaal klimaat, een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij stad en samenleving. De UvA is gevestigd in historische en moderne gebouwen in Amsterdam, en is mede daardoor een geïntegreerd onderdeel van de stad.
 – minder
Waarom solliciteren

Hoe is het om bij Universiteit van Amsterdam te werken?

4,1
Werk-privébalans
3,9
Compensatie/Arbeidsvoorw.
3,6
Doorgroeimogelijkheden
3,6
Management
4,0
Bedrijfscultuur

Wat wordt er gezegd over het leiderschap bij Universiteit van Amsterdam?

96%
van de medewerkers geeft een waardering over de prestaties van de CEO
De CEO-waardering is gebaseerd op 27 reviews