Rijksuniversiteit Groningen Reviews

Alle 25 reviews worden getoond
Sorteer op: Relevantie | Beoordeling | Datum
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
PhD researcher
PhD Researcher (voormalige medewerker) –  Groningen25 april 2019
During my time at the University of Groningen, I spent a lot of time planning and conducting research experiments. My workday would start at around 9 in the morning and be finished at 5 in the afternoon. Days could be very different one from the other, some days I would have to dedicate a lot of time to read and research literature related to my research topic or to support an idea I had in mind. Others, I would have to start already preparing the experiments of the day or collecting data and analyzing it. In this job I acquired a lot of knowledge and skills about laboratory life and equipment, how to use it, which techniques are required to analyze what, etc. I also learned other interpersonal skills like how to be a good team leader and team player, by supervising and involving master students in the projects I had to manage, I learned different strategies to keep people motivated and how to deal with problems when they arise. The university has a great diversity of international staff, so this gave me the opportunity to interact with people from other cultures and to adapt myself not only to the Dutch culture but to a very international environment. The hardest part of the job was related to the frustration that science can bring with it sometimes. Some times, we try to test a hypothesis and things go in a completely different way from expected, so we had to rethink the whole experiment design and start all over again. The nicest part was the feeling that performing experiments and analyzing the data gave me. I felt like I was been very productive for society and contributing  meer... a little bit to improve people's lives.  minder
Pluspunten
Practical work, writing
Minpunten
sometimes very long days
Was deze review waardevol?JaNee 1Rapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
The change of culture
Obp (voormalige medewerker) –  Groningen (provincie)2 december 2018
Over de jaren heen merk je verandering in functie eisen en werkomstandigheden. Deze worden niet beter. Een flextuin. Een hoogleraar die ook leidinggevende is. Het blijft een heel aparte wereld.
Als obp er kan men niet doorgroeien.

Nog steeds niet rookvrij al zet men zich er wel voor in
Pluspunten
Stabiele werkgever
Minpunten
Hogere functie eisen en minder goede werkomstandigheden
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Een prettige werkomgeving waar ook oog is voor jou als persoon.
van Secretaresse tot Teamleider (huidige medewerker) –  Groningen1 oktober 2018
Een prettige werkomgeving waar ook oog is voor jou als persoon.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellige informele werksfeer
Websupport, contentmedewerker (voormalige medewerker) –  Groningen29 juni 2018
De RuG is een van de fijnste werkgevers in Groningen betreft werkomgeving en werkdruk. Er wordt naar de persoon gekeken en of die goed op zijn plek zit.
Was deze review waardevol?JaNee 3Rapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Veranderende cultuur
Obp (huidige medewerker) –  Groningen (provincie)18 mei 2018
Ik heb de RuG zien veranderen in een instelling wat draait om geld en niet om de mens zelf. Hoogleraren die als leidinggevenden fungeren, dat werkt niet. ‘Verengelsing’ van de RuG steeds hogere eisen en plichten waar je aan moet voldoen. Het is jammer! Als ze je weg willen hebben steken ze een mes in je RuG!
Je hebt totaal geen doorgroeimogelijkheden als OBP-er. Al 8 jaar zit ik in dezelfde schaal.
Pluspunt;
Je hebt veel vrijheid als ambtenaar.
Je krijgt je salaris op tijd.
Pluspunten
Veel vrijheid
Minpunten
Geen doorgroei mogelijkheden
Was deze review waardevol?Ja 4Nee 1Rapporteren
2,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
goede voorbereiding op het werk
Gastvrouw tijdens bul uitreikingen (huidige medewerker) –  Groningen15 maart 2018
Op zich niet een hele uitdagende baan, gezien de werkzaamheden.
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Fijne werkgever
Secretaresse (huidige medewerker) –  Communicatie26 januari 2018
Fijne werkgever met veel doorgroei mogelijkheden.
tot nu toe erg naar mijn zin gehad binnen de universiteit
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
2,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Leuke baan
Mediathecaris (voormalige medewerker) –  Groningen12 januari 2018
Ik had een fantastische baan als mediathecaris maar helaas kwam er op een bepaald moment een leidinggevende die me heeft belazerd!
Pluspunten
Pracht tijd met studenten
Minpunten
laatste leidinggevende
Was deze review waardevol?Ja 3NeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Fijne werkomgeving RuG
Student-assistent (voormalige medewerker) –  Groningen5 januari 2018
Ik heb met veel plexier bij de RuG gewerkt. Ik werkte mee aan het onderzoek HESTIA als student-assistente en heb veel geleerd over het onderzoeksveld.
Was deze review waardevol?JaNee 1Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
fijne werkplek
Student-assistent (huidige medewerker) –  Groningen15 augustus 2017
Voornamelijk veel thuis bezig met data verwerken in excel
Pluspunten
fijne omgang
Minpunten
soms stressvol
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
productieve werkomgeving
Inkoopmedewerker (huidige medewerker) –  Groningen27 juli 2017
Veel verantwoordelijkheid, accuraat werken, cijfermatig inzicht.
Pluspunten
Veel vrije dagen
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Een afwisselende functie met goede arbeidsvoorwaarden
onderzoeksmedewerker (voormalige medewerker) –  Groningen14 maart 2017
Als analist heb je afwisselend werk met veel eigen inbreng.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Leuk bedrijf waar veel gebeurd
Medewerker Backoffice Facilitaire Zaken (voormalige medewerker) –  Groningen23 januari 2017
Leuke tijd gehad. Er gebeurd daar erg veel, waardoor er steeds weer leuke opdrachten op mijn pad kwamen.
Pluspunten
dynamische omgeving
Minpunten
geen
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Interessante onderwijsontwikkelingen
Tutor (huidige medewerker) –  Groningen29 december 2016
Een mooie uitdaging was het werken met nieuwe werkvormen, waarbij ook digitale ontwikkelingen werden meegenomen
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Ambitieuze organisatie
Student Assessor College van Bestuur (voormalige medewerker) –  Groningen19 oktober 2016
Deze universiteit wil echt voorop lopen in de nieuwe ontwikkelingen. Er is een goed werksfeer waarin er naar iedereen geluisterd wordt.
Was deze review waardevol?JaNee 1Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Uitdagende werkomgeving met uitstekende arbeidsvoorwaarden
Webredacteur en Communicatiemedewerker (huidige medewerker) –  Groningen1 september 2016
De Rijksuniversiteit Groningen is een werkgever die erg goed met zijn personeel omgaat. Bedrijfssuccessen worden organisatiebreed gevierd en wanneer je ondernemend en volhardend bent is er heel wat mogelijk. De collega's zijn er vriendelijk en open. Het moeilijkste aan mijn baan vond ik dat er naast de "grote" projecten vaak ad-hoc dingen tussendoor komen, wat veel van je flexibiliteit vraagt. Dit was tegelijkertijd ook wat ik leuk vond, omdat dit veel dynamiek creërde.
Pluspunten
Arbeidsvoorwaarden; bestuur; werksfeer
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 1Rapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede universiteit helaas geen doorstroommogelijkheden na PhD
PhD student (voormalige medewerker) –  Groningen19 oktober 2015
Mogelijkheden om bij te leren en vele aspecten van onderzoek te beheersen

Nieuwe gebouw gaf goede gelegenheid voor een nieuw onderzoek.

Helaas na PhD geen mogelijkheid om langer in dienst te blijven, geen mogelijkheid tot vast contract.

Soms iets teveel zelfstandigheid en te weinig begeleiding.
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 1Rapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Leuk
AiO (voormalige medewerker) –  Groningen, GR12 juli 2015
Leuke wetenschappelijke sfeer. Behulpzame personeel.Niet alles was even soepel.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Work hard, play hard
Medewerker onderwijs en onderzoek (voormalige medewerker) –  Groningen, GR12 maart 2015
Er werd bij ons hard gewerkt, maar er was ook ruim voldoende ruimte voor gezelligheid. De balans tussen die twee waarden was hier nog beter dan op mijn eerdere werkplekken. Daarnaast werd ik continu op een positieve manier uitgedaagd om het meeste uit mijn werk te halen.

De collega's waren om negen uur allemaal aanwezig, en vaak werd er dan eerst even gezamenlijk koffie gedronken. Daar werd iedereen bij betrokken (de studenten zaten zelfs (wat ik alleen maar leuk vond) bij ons op de kamer, en de secretaresse en directeur (die elders zaten) kwamen vaak ook op de koffie).

Vervolgens werd er gewerkt (rapporten lezen, eigen rapport schrijven, mails behandelen, besprekingen tussen collega's, telefoontjes plegen), maar continu in een prettige sfeer. Ook was er altijd tijd om (bijvoorbeeld) de ontwikkelingen op het WK Voetbal te bespreken. Ook stond ik regelmatig een halfuur bij een collega aan het bureau, om naar diens kijk op bepaalde zaken te vragen (of te praten over een eerdere aanstelling elders of iets dergelijks). Gedurende de dag namen we altijd wel een paar koffiepauzes van een paar minuten.

Collega's namen mij, omdat ik "een nieuwe" was, ook weleens mee naar het lab, om me te laten zien waar ze mee bezig waren, of zelfs (één keer gebeurd) om me om advies te vragen. Dit eerste vond ik erg leuk, maar vroeg me wel af of dit voor mij ook als werktijd mocht worden beschouwd. Mijn directeur (die ook mijn project begeleidde) vond dit echter prima, en gaf aan dat hij het leuk vond om te zien dat ik geïnteresseerd was in het werk van mijn collega's.

De sfeer onderling
  meer... was zeer ongedwongen, bijna alsof we studiegenoten waren. Echt heel bijzonder (en geweldig) om mee te maken.

Eigenlijk was het minst leuke aan mijn baan, dat het zo kort duurde. Ik vond de inhoudelijke en persoonlijke interactie met de collega's geweldig, en had alleen al om die reden graag langer willen blijven. Daarnaast vond ik het werk leuk, en had ik graag nog meer over de werkzaamheden van mijn collega's vernomen.

Ik ben van nature leergierig, en die eigenschap maakte dat ik in deze baan echt de tijd van mijn leven heb gehad,
  minder
Pluspunten
Altijd samen lunchen, mensen praten graag over hun werk
Minpunten
Eigenlijk te weinig tijd om van iedereen te weten wat ze precies doen
Was deze review waardevol?Ja 3Nee 2Rapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Ik was een HLO stromer bij de RUG
Moleculair analist (voormalige medewerker) –  Groningen, GR18 augustus 2014
Ik heb een schakelprogramma gevolgd bij de RUG om naar de Master Educatie en Communicatie van Biologie door te kunnen stromen, omdat ik vanuit het HLO kom. Maar door dat ik een vak van de programma niet heb kunnen halen, was ik helaas niet toegelaten naar de eerder genoemde master op de RUG. De RUG hanteert best wel strenge regels en daarom ook bekend aan haar hoge kwalitatieve masters en top-masters. Maar als studerende moeder maakte ik niet de kans om op de RUG mijn master te kunnen halen, en zo ben ik dus mee gestopt.

Ik heb een tijdje gewerkt bij afdeling Moleculaire biologie van de RUG als analist op vrijwillige basis. En daar kwam ik bij een leuke internationale groep van aio`s en alleen maar 3 analisten.
Het is wel fijn geweest om zulke werkplek te ervaren en andere technieken te leren. De postdoc die ik met hem samen heb gewerkt is heel behulpzaam en kon veel dingen van hem leren, maar hij is ook heel erg druk met andere taken van zijn eigenonderzoekingen die binnen bepaalde tijd af moeten.
Na 7 maanden werken in de moleculair biologie afdeling, kreeg ik wel een duidelijke bevestiging voor me zelf dat de fundamentele research niks voor mij is. En dat ik beter bij de toegepaste onderzoek en/of het werken met patiënten materiaal wel een betere optie voor mij is. Om het gevoel te hebben dat ik op een directe manier iets voor de mensen kan beteken, en dat trek me veel meer.
Was deze review waardevol?JaNee 6Rapporteren
Claim deze Bedrijfspagina

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij Rijksuniversiteit Groningen. Onze community staat klaar om te antwoorden.

Stel een vraag

Algehele waardering

3,8
Gebaseerd op 25 reviews
55
412
36
22
10

Waarderingen per categorie

3,8Werk-privébalans
3,8Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,0Doorgroeimogelijkheden
3,1Management
3,4Bedrijfscultuur

Reviews over Rijksuniversiteit Groningen gesorteerd op vacaturetitel

Reviews over Rijksuniversiteit Groningen gesorteerd op locatie