Processionals
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Wat verdient een procesoperator?

1 antwoord

Het salaris dat je als procesoperator verdient is sterk afhankelijk van het opleidingsniveau en het aantal jaren werkervaring dat je hebt. Daarnaast speelt ook mee wat voor ploegendienst je precies draait. Zo onderscheiden we bijvoorbeeld de volgende dienstroosters: dagdienst, 3-ploegendienst, 4-ploegendienst en 5-ploegendienst.

Afhankelijk van de regio waarin jij als procesoperator werkzaam bent, kan je het loon inschalen tussen de 2.300 en 3.800 euro bruto per maand. Als procesoperator werk je vaak in ploegendiensten waardoor je nog extra toeslagen krijgt bovenop je basissalaris. Deze toeslagen kunnen oplopen tot wel 35%.


Dat betekend dat je bij een basis salaris van 3.000 euro +35% toeslag ruim 4.050 euro verdient. Daarnaast ben je met een baan als procesoperator vaak verzekert van veel vrije tijd. Zo werk je in de 5-ploegendienst gemiddeld 33,6 uur per week.


Voor een procesoperator onderscheiden we 3 verschillende MBO niveaus: niveaus A, B en C. De mate van complexiteit van het productieproces bepaalt welk niveau nodig is voor de functie. Aan elk niveau gelden verschillende arbeidsvoorwaarden.


Salaris procesoperator A

Het salaris van een beginnend operator A ligt doorgaans tussen de 2.300 en 2.500 euro bruto per maand. Dit is exclusief ploegentoeslag dat er nog overheen kan komen. Als procesoperator A controleer je de productieprocessen en grijp je in waar nodig. Vaak werk je in ploegendiensten.


Salaris procesoperator B

Een procesoperator B heeft meer verantwoordelijkheden en daardoor zijn de arbeidsvoorwaarden uiteraard ook beter. Het salaris van een operator B ligt tussen de 2.400 en 2.900 euro bruto per maand, exclusief toeslagen. Als operator B hou je je bezig met het controleren en sturen van veelal geautomatiseerde mechanische- of chemische productieprocessen. Naast het gewone werk ziet de operator B toe op het veilig werken in de fabriek en kijkt hij waar verbeteringen mogelijk zijn.


Salaris procesoperator C

Een procesoperator C is een titel voor een ervaren operator. Het salaris van een operator C ligt gemiddeld tussen de 2.500 en 3.800 euro bruto per maand. Als een operator C zorg je ervoor dat het complete proces in een plant goed verloopt. Je kan leiding geven aan een team van operators en stuurt bij waar nodig. Je controleert of alle medewerkers zich aan de (veiligheid)voorschriften houden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de complexe productieprocessen.

21 augustus 2019

Help werkzoekenden meer te weten te komen over het bedrijf door objectief en beknopt te antwoorden.
Je antwoord kan door iedereen worden gelezen. Voeg geen persoonlijke informatie toe.Richtlijnen
Al deze content is door gebruikers gegenereerd; Indeed en dit bedrijf staan niet in voor de accuraatheid ervan.