Video afspelen via YouTube-knop

NS Reviews

95 reviews gevonden voor deze zoekopdracht Bekijk alle 98 reviews
Sorteer op: Relevantie | Beoordeling | Datum
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Geweldige tijd gehad
Informatiemedewerkster (voormalige medewerker) –  Amsterdam11 november 2019
Altijd met plezier naar mijn werk gegaan. Een grote familie.
Was deze review waardevol?Ja 3NeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede werkgever
Hoofdconducteur (huidige medewerker) –  Amsterdam22 oktober 2019
NS is een goede werkgever, helpen je waar ze kunnen zolang je alles netjes aangeeft. Er staat een goede beloning tegenover en ze hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je moet wel tegen een flinke dosis onregelmatigheid kunnen en de kans dat je met agressie te maken krijgt is ook aanwezig.
Pluspunten
Goede arbeidsvoorwaarden, goed salaris
Minpunten
Onregelmatige diensten
Was deze review waardevol?Ja 3Nee 1Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
ik heb hier geen zin in
Logistiek medewerker (voormalige medewerker) –  Eindhoven12 oktober 2019
moet dit letterlij over elke plek waar ik ooit heb gewerkt?
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 7Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
trés bon employeur
BI specialist (huidige medewerker) –  Utrecht27 september 2019
NS est un très bon employeur. Le personnel est important
Pluspunten
bonne paye
Minpunten
pression de fonctionnement élevée
Was deze review waardevol?Ja 3Nee 3Rapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Sociale functie op stations
Informatiemedewerker (voormalige medewerker) –  Utrecht16 september 2019
Het was een goede ervaring om voor NS te werken op de stations in heel Nederland.
Was deze review waardevol?Ja 3NeeRapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Top bedrijf!
Manager (huidige medewerker) –  Utrecht3 september 2019
Je hebt direct impact op de maatschappij, tastbare projecten met een fijne bedrijfscultuur. NS werkt met de nieuwste technieken op het gebied van IT / techniek en heeft veel aandacht voor de mens. Het is een groot bedrijf wat altijd vooruit wil en met veel (doorgroei) mogelijkheden.
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 2Rapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Ik zou het nooit iemand aanraden
Hoofdconducteur en Ticket&Servicemedewerker (huidige medewerker) –  Amsterdam30 april 2019
Het werk is leuk en de collega's ook maar het management is niks. Ze liegen en bedriegen en maken mensen kapot.
Pluspunten
Geen
Minpunten
Zakelijk beleid en onvriendelijk
Was deze review waardevol?Ja 15Nee 5Rapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
lokettiste
lokettiste (voormalige medewerker) –  Zutphen24 maart 2019
Hier deed ik kaartverkoop aan reizigers en gaf informatie
Pluspunten
veelzijdig
Minpunten
niet
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 2Rapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
fijne sfeer
notuliste bij ondernemingsraad (voormalige medewerker) –  Nijmegen18 januari 2019
Ik heb altijd met veel plezier gewerkt bij NS. De eerste 8 jaar was ik werkzaam als receptioniste, typiste, telefoniste, daarna als hoofdconducteur bij NS.
Het had een bedrijfscultuur waar ik me onmiddellijk thuis voelde, veel collega's, veel hectiek, veel gezelligheid. Met de reizigers contact hebben, service verlenen, veiligheid borgen, maar ook situaties met lastige groepen (voetbalsupporters, uitgaanspubliek) en individuele personen met agressie, verwardheid e.d. Het was een doorsnee van de samenleving waar ik mee te maken had. Dat was voor mij het boeiendste van dit werk. Allerlei soorten mensen tegenkomen en daarmee weten te dealen! Moeilijk waren wel de aanrijdingen die ik mee gemaakt heb, dat heeft impact.
Pluspunten
goede arbeidsvoorwaarden
Minpunten
vaak geen verlof kunnen krijgen
Was deze review waardevol?Ja 4Nee 2Rapporteren
2,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Geen mensenbedrijf
Functioneel Beheerder (junior), Business Systemen (voormalige medewerker) –  Utrecht20 november 2018
bedrijf is echt gericht op treinen en niet op de reizigers en/of het personeel zelf. Arbeidsvoorwaardes zijn slecht en de omgang met eigen persoon is zelf dramatisch te noemen helaas.
Pluspunten
Lekkerste koffie machines
Minpunten
beleid naar medewerkers
Was deze review waardevol?Ja 18Nee 16Rapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Leuke werkgever!
Teammanager (voormalige medewerker) –  Zwolle1 oktober 2018
NS is een leuke werkgever! Zelf deel gemaakt uit het team op het RBC in Zwolle waar ik mij direct thuis voelde!
Was deze review waardevol?Ja 6Nee 3Rapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Vrij beroep
Hoofdconducteur (voormalige medewerker) –  Rotterdam23 augustus 2018
Zelfstandig en afwisselend en je komt op veel plaatsen waar je anders nooit zou komen en je komt veel in contact met mensen
Pluspunten
Vrijheid
Minpunten
Onregelmatiheid
Was deze review waardevol?Ja 3Nee 3Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Sociale werkgever met veel klantcontact
Machinist volledig bevoegd (voormalige medewerker) –  Amersfoort22 augustus 2018
Als machinist bij NS bestaat je werkdag voornamelijk uit het bedienen van reizigerstreinen op het spoornetwerk.
Hoewel het uitzicht vanuit de cabine nooit gaat vervelen, was het werk voor mij niet passend. Een machinist werkte ik verplicht dubbel onregelmatige diensten en heb daardoor veel van mijn gezin moeten missen. Directe leidinggevenden doen wat ze kunnen om te ondersteunen, maar zijn vaak gebonden aan rigide regels van bovenaf.
Pluspunten
Weinig tot geen werkdruk.
Minpunten
Geen vaste werktijden/ -dagen.
Was deze review waardevol?Ja 7NeeRapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
goede werkgever
Treinmachinist (voormalige medewerker) –  Roosendaal/Breda31 juli 2018
De Nederlandse Spoorwegen is een goede werkgever.
Uitstekende arbeidsvoorwaarden en een gezellige sfeer.
Kortom een mooie plaats om je carrière voort te zetten.
Pluspunten
Arbeidsvoorwaarden
Minpunten
geen gratis chocomel :D
Was deze review waardevol?Ja 3NeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezelligheid, collegiaal
Quality Assurance Engineer (huidige medewerker) –  Haarlem27 juni 2018
Dag die veel al bekend is wat er gaat gebeuren maar juist het onverwachtte maakt dit leuk werk. Ene moment beleid en ander moment ben je op de vloer bezig met kwaliteit issues, vraagstukken of inspecties. Daarnaast vrijgeven van treinen voor de reizigersdienst behoort tot de dagelijkse werkzaamheden. Samen met Engineering vraagstukken behandelen, beantwoorden en invulling geven voor de klantvraag of issues.
Pluspunten
Gratis treinreizen, goed arbeidsvoorwaarden
Minpunten
Transitie en management koerswijzigingen
Was deze review waardevol?Ja 4NeeRapporteren
1,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
aannamebeleid
Hoofdconducteur (voormalige medewerker) –  Den Haag14 juni 2018
Het mag een mooi bedrijf zijn met met goede arbeidsvoorwaarden maar wanneer je hoog opgeleid bent en management functies hebt bekleed word je niet aangenomen voor een baan als hoofdconducteur. Ze zoeken en willen alleen laag opgeleid personeel die ja knikt en je moet zeker geen ambities hebben, dan maak je kans om aangenomen te worden. Het respect is ook echt weg voor een bedrijf als de NS.
Pluspunten
Geen
Minpunten
Zie wat er geschreven staat
Was deze review waardevol?Ja 27Nee 26Rapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
stug ouderwets niet flexibel suf
medewerker reisinformatie (voormalige medewerker) –  Arnhem9 april 2018
Arbeidsvoorwaarden zijn perfect en niets op aan te merken. Werkomstandigheden wisselen nogal, sfeer is zeer bepalend, werkvloer is over het algemeen leuk, prettig en zeer sociaal. Het management is druk met zichzelf en verschuild zich achter interne regels, pakt niet door uit angst voor eigen loopbaan, en schuift af wat mogelijk is. Dit is zeer bepalend voor de stugge en vasthoudende alles dominerende en slopende bedrijfscultuur. Ook de doorgroei mogelijkheden zijn zo bureaucratisch gemaakt dat er eigenlijk geen doorkomen aan is. Dit heeft bij mij geleid tot een burnout die niet erkend is door huisarts, bedrijfsarts, management of wie dan ook. Daardoor ben ik in de ziektewet niet opgeknapt en zit ik nu in de WW en moet ik elders opnieuw beginnen. Gelukkig heb ik met alternatieve geneeswijze wel geleerd waar mijn toekomst licht en wat mijn mogelijkheden zijn, en nu ik eindelijk rust heb, knap ik ook veel sneller op dan onder de bureaucratie wat ziek zijn in stand houd.
Pluspunten
Perfecte arbeidsvoorwaarden
Minpunten
zeer slecht management pakt niet door en schuift alles af
Was deze review waardevol?Ja 19Nee 4Rapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
gezellige koffie kamers met darts
Rangeerder NS (voormalige medewerker) –  Den Haag27 maart 2018
is gewoon een leuk bedrijf voor een heleboel verschillende beroepen.
Pluspunten
-
Minpunten
-
Was deze review waardevol?JaNee 2Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede werkgever
Medewerker Reisinformatie (huidige medewerker) –  Utrecht8 maart 2018
NS is een geode werkgever met goede secundaire arbeidsvoorwaarde.
Door een reorganisatie en centralisatie ben ik bij het transferbureau gekomen van de NS waarbij je alle hulp krijgt bij het zoeken van een nieuwe functie.
Was deze review waardevol?Ja 5Nee 1Rapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
prima werkgever
Machinist (voormalige medewerker) –  Amsterdam17 januari 2018
Sfeer op de werkvloer is prima
Alle dagen zijn verschillend
Moeilijkste zijn de (bijna) aanrijdingen.
Het hogere management weet niets van de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer, hierdoor is er al jaar en dag een verschrikkelijke grote kloof.
Pluspunten
fijne collega's
Minpunten
zie review
Was deze review waardevol?Ja 14Nee 6Rapporteren
Profiel geclaimd

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij NS. Onze community staat klaar om te antwoorden.

Stel een vraag

Algehele waardering

4,1
Gebaseerd op 98 reviews
536
441
317
23
11

Waarderingen per categorie

3,8Werk-privébalans
4,3Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,8Doorgroeimogelijkheden
3,4Management
3,9Bedrijfscultuur