Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Nike Carrières en werk

Over ons
Nike, Inc. is een Amerikaans concern. Het logo van de onderneming, de Swoosh, is een van 's werelds herkenbaarste en bekendste merktekens. Bill Bowerman en Phil Knight richtten het bedrijf in 1962 onder de naam "Blue Ribbon Sports" (BRS) op en veranderden in 1978 de naam in Nikè, naar de Griekse godin van de overwinning. Behalve haar hoofdmerk Nike – meer... behoren de merken Air Jordan, Bauer, Cole Haan en Converse ook tot Nike, Inc.

Oprichter Philip Knight is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur en Mark Parker is de CEO ('algemeen directeur') en president van de Naamloze Vennootschap. Nike had in 2006 een omzet van 15 miljard dollar en over de hele wereld 26.700 werknemers in dienst.


Het hoofdkantoor van Nike is gevestigd in Beaverton, Oregon. Het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika is sinds 1999 gevestigd in Hilversum. Het Europese distributiecentrum is gelegen in Vorst in België. Sinds 1994 worden van hieruit de schoenen en kleding van Nike verdeeld over Europa, het Midden-Oosten en Afrika, kortweg EMEA. Sinds oktober 2007 worden er ook toebehoren (ballen, drinkbussen, sokken e.d.) van hieruit verdeeld. Hiervoor heeft Nike een nieuw gebouw neergezet ter waarde van om en bij de 25 miljoen euro.
 – minder
Wie zijn wij

Hoe is het om bij Nike te werken?

3,9
Werk-privébalans
3,8
Compensatie/Arbeidsvoorw.
3,6
Doorgroeimogelijkheden
3,6
Management
4,1
Bedrijfscultuur

Wat wordt er gezegd over het leiderschap bij Nike?

Welke vacatures staan er open bij Nike?

Wat zeggen kandidaten over hun sollicitatiegesprek bij Nike?

Sollicitatie-ervaring
Gebaseerd op 28 gesprekken
Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad
Gebaseerd op 28 gesprekken
Gemiddeld
Lengte sollicitatieprocedure
Gebaseerd op 26 gesprekken
Ongeveer een week
Gesprekken bij Nike