Als uitvaartverzorger assistent was ik verantwoordelijk en ondersteund over het hele aspect dat bij een uitvaart komt kijken. Bij een overlijdens melding had ik contact met de familie en/of uitvaartverzorger om te bespreken over de eerste stappen die gevolgd moesten worden bij een overlijden. Hierbij had ik een adviserende en ruststellende rol richting de familie. Afhankelijk van de keuze die de familie maakte bracht ik de overledenen over naar ons uitvaartcentrum alwaar de laatste verzorging plaatsvond.
Voor de laatste verzorging was ik zelf verantwoordelijk, indien gewenst deed ik dit samen met familie en/of andere nabestaande(n). Ik zorgde ervoor dat alles rustig en ordelijk verliep, de familie zich door mij en de omgeving op zijn/haar gemak voelde.
Daarnaast organiseerde ik de condoleance- en familiebezoeken, indien gewenst met catering e.d. Hierbij had ik veel gesprekken met familie en anderen nabestaande.
Tijdens de uitvaart assisteerde ik ook regelmatig, dit in de zin van de statierit rijden, dragen van de kist, verzorgen van de muziek, gedenkkaarten en collectie overbrengen in kerk of rouwcentrum enzovoort.
Ook organiseerde ik -samen met collega’s- nazorgprojecten en informatiemiddagen.
Deze werkzaamheden verrichtte ik op de vestigingen van Monuta in Nijmegen, Venlo en Herten.