Wie zijn wij

Defensie is een veelzijdige organisatie waar ruim 42.000 militairen en 16.000 burgers werkzaam zijn. Je vindt bij ons veel verschillende functies in zeer uiteenlopende vakgebieden. Bij Defensie werk je mee aan vrede en veiligheid, overal ter wereld. Je werk is uitdagend en vraagt veel van je. Daarom geven wij als werkgever je daar veel voor terug.
De krijgsmacht bestaat uit de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Elk krijgsmachtonderdeel functioneert als een (groot) bedrijf met meerdere vestigingen, maar de onderdelen werken ook intensief samen, bijvoorbeeld tijdens oefeningen en uitzendingen.

Wie zoeken we

Defensie biedt uitstekende carrièreperspectieven aan mannen en vrouwen met de meest uiteenlopende opleidingen en achtergronden. Van vmbo’ers tot universitair geschoolden en van technici en mensen met een economisch-administratieve opleiding tot musici en specialisten op (para)medisch, juridisch en communicatief gebied. Met én zonder ervaring.
Heb je een vwo-, hbo- of wo-opleiding en voel je je aangetrokken tot de combinatie van leiding geven en het verwerven en toepassen van vakinhoudelijke kennis? Dan beschik je over het juiste profiel voor een functie als officier. Ook als je een technische richting hebt gevolgd, biedt Defensie je interessante carrièremogelijkheden.

Als hoger opgeleide werken bij Defensie?

Kennismaken en solliciteren

Op werkenbijdefensie.nl vind je vrijwel alle informatie die nodig is om je te oriënteren op een toekomst bij Defensie. Meer informatie bijvoorbeeld over de verschillende krijgsmachtonderdelen en de vele functies die je als militair kunt vervullen. Maar ook info over de arbeidsvoorwaarden en een overzicht van actuele vacatures en voorlichtingsactiviteiten. Om te solliciteren bij Defensie moet je minstens één voorlichting of infodag hebben bijgewoond. Er zijn voorlichtingen van de afzonderlijke krijgsmachtonderdelen, maar ook voor specifieke beroepen, functiegroepen of beroepsrichtingen.

Reviews

Algehele waardering

4,0
Gebaseerd op 354 reviews
5 sterren
4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster
Werk-Privé Balans
3,6
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,8
Doorgroeimogelijkheden
3,6
Management
3,8
Bedrijfscultuur
4,1

Salarissen

13 salarissen doorgegeven
€ 1.743 per maand (bruto)
  • Meest gerapporteerd
€ 700
€ 4.500
117 salarissen doorgegeven
€ 2.103 per maand (bruto)
€ 700
€ 4.500
25 salarissen doorgegeven
€ 3.429 per maand (bruto)
€ 700
€ 4.500

Over Ministerie van Defensie

De krijgsmacht gaat door waar anderen moeten stoppen. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld.

  • Brugslag tijdens de grote NAVO #oefening ‘Bison Drawsko’ die vorig jaar werd gehouden in #Polen. #Genie onderdeel #105Brugcompagnie was belast met het leggen van de brugdelen. #photooftheday #defensie #koninklijkelandmacht #landmacht #CLAS #militair #keuring #train to be #fit
  • #defquiz wie herkent dit #oefendorp? #defensie #defence #training #oefening #droombaan
  • De #marechaussee gebruikt samen met de #Douane de #FRISC als pilot voor het bewaken van de maritieme grens in het #Waddengebied. Vanwege de soms nogal slechte weersomstandigheden (zoals vandaag!) op de #Waddenzee heeft de boot een stuurhut. Met ruim 700 pk en een diepgang van slechts 90 centimeter kan de FRISC razendsnel uit de voeten in het #Waddengebied. #photooftheday #kmar #defensie #grensbewaking #droombaan #train to be #fit #wachtmeester #opsporingsambtenaar #opleiding
  • #militairen van het #korpsmariniers tijdens een #wintertraining in #Noorwegen. Zij volgen de Arctic Movement and Survival Course. Na een succesvolle berg-en wintertraining hebben ze de kwalificatie ‘wintergetraind’ en ontvangen ze de daarbij behorende #onderscheiding ‘Het Hijgend Hert’. #photooftheday #defensie #koninklijkemarine #SF #dutchmarines #train to be #fit.
Profiel geclaimd
Medewerkers
Meer dan 10.000
Industrie-sector
Links
Ministerie van Defensie op Instagram
Ministerie van Defensie website

Twitter

Facebook