Loxam
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Loxam Carrières en werk

Over ons
LOXAM, méér dan alleen materieelverhuur!

Opgericht in 1967 in Frankrijk, is LOXAM pionier op het gebied van machines voor de bouw- en constructie-industrie. Na jarenlange ontwikkeling als dé toonaangevende verhuurder wordt in 1997 de stap gezet naar het buitenland. In het laatste decennium wordt het netwerk van de LOXAM groep uitgebreid naar 30
 – meer... landen. Nu is LOXAM, met meer dan 1055 vestigingen, 600.000 machines en bijna 10.800 werknemers Europa’s nummer 1 in materieelverhuur en wereldwijd de nummer 3 verhuurder.
In Nederland is LOXAM uitgegroeid tot een verhuurbedrijf met 50 vestigingen verdeeld over drie divisies : LOXAM Rental (algemene verhuur), LOXAM Access (specialist in de verhuur van hoogwerkers) en LOXAM Power (specialist in de verhuur van stroomaggregaten).



VERANTWOORD VERHUREN


Maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt tegenwoordig een steeds belangrijkere plaats in, in onze samenleving. Deze manier van ondernemen kwam opzetten in de jaren zestig en is vanaf de oprichting van LOXAM iets vanzelfsprekends. Het concept 'verhuur' heeft alles te maken met duurzaamheid. Bovendien neemt de Groep verschillende initiatieven om de activiteiten beter te controleren en respectvol en transparant te houden.

Onze verantwoorde engagement heeft twee certificeringen opgeleverd voor het hele Europese netwerk: ISO 9001 en ISO 14001. De verlenging van deze certificeringen einde 2017 bevestigt dat de organisatie homogeen en duurzaam is én diensten van uitstekende kwaliteit levert.

LOXAM heeft in Nederland ook een VCA-certificaat behaald. Dat is precies wat verantwoord verhuren is: een aanpak waar iedereen baat bij heeft.



EEN EFFICIËNT MILIEUBELEID


Afvalscheiding, upcycling van afgedankte machines, vermindering van het verbruik van fossiele energie en water; allemaal zaken die bij LOXAM tot de standaard milieubeschermingsmaatregelen behoren. En dat levert wat op! Recent is 7% bezuinigd op brandstof, 1500 ton herbruikbaar industrieel afval geupcycled, 216 ton huishoudelijk afval en 38 ton gevaarlijk industrieel afval gerecycleerd. Dit laat zien dat de LOXAM Groep het steeds beter blijft doen op het gebied van prestaties, veiligheid en milieuzorg.


LOXAM, AANGESLOTEN BIJ GLOBAL COMPACT


Om de verbintenis op het gebied van MVO duurzaam en sterker te maken heeft LOXAM zich aangesloten bij Global Compact. Door dit wereldwijde initiatief te onderschrijven heeft LOXAM zich verbonden aan de 10 basisprincipes van dit pact. Deze beginselen betreffen mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieubescherming en corruptiebestrijding.
 – minder
Wie zijn wij

Hoe is het om bij Loxam te werken?

2,9
Werk-privébalans
2,9
Compensatie/Arbeidsvoorw.
2,7
Doorgroeimogelijkheden
2,5
Management
3,0
Bedrijfscultuur

Wat wordt er gezegd over het leiderschap bij Loxam?

57%
van de medewerkers geeft een waardering over de prestaties van Gérard Déprez als CEO
De CEO-waardering is gebaseerd op 84 reviews