Jeroen Bosch Ziekenhuis
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Jeroen Bosch Ziekenhuis Carrières en werk

Over ons
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is met 4000 medewerkers en 240 medisch specialisten de grootste werkgever in de regio. Vrijwel alle medische specialisaties zijn vertegenwoordigd. Jaarlijks verzorgt JBZ meer dan 500.000 polikliniekenbezoeken en ruim 60.000 ziekenhuisopnames.

Het JBZ is als één van de grootste opleidingsziekenhuizen in Nederland aangesloten
 – meer... bij de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Kenmerkend voor een STZ-ziekenhuis is dat behalve hoogwaardige patiëntenzorg ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken behoren. Jaarlijks worden 350 co-assistenten begeleidt en 88 arts-assistenten opgeleid tot specialist. Daarnaast worden elk jaar nog 200 verpleegkundigen opgeleid via de zogenaamde beroepsbegeleidende leerweg. In 2008 had het Jeroen Bosch Ziekenhuis 19 (medische) vervolgopleidingen.

Ons gewaagd doel is: In 2025 geven de mensen uit Den Bosch en omstreken hun gezondheidswelzijn het hoogste cijfer in Nederland. Gezondheidswelzijn is een woord dat door JBZ'ers is bedacht. Het gaat over wat mensen ten aanzien van hun gezondheid en welzijn belangrijk vinden in hun dagelijks leven. Het concept Positieve Gezondheid van Machteld Huber sluit hier goed op aan en dus heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis dit concept omarmt.


Om ons gewaagd doel te bereiken, werken we intensief samen met (zorg)partners in de regio en gebruiken we steeds meer moderne informatie- en zorgtechnologie. Ook gaan we meer uit van gezondheid in plaats van ziekte en kijken we vooral naar wat mensen wél kunnen. Uiteraard blijven wij daarbij nog steeds de beste zorg bieden. Passend bij de status van een JCI-geaccrediteerd opleidingsziekenhuis.
 – minder
Waarom solliciteren

Hoe is het om bij Jeroen Bosch Ziekenhuis te werken?

3,7
Werk-privébalans
3,5
Compensatie/Arbeidsvoorw.
3,1
Doorgroeimogelijkheden
2,7
Management
3,2
Bedrijfscultuur