Ipse de Bruggen Reviews

Alle 45 reviews worden getoond
Sorteer op: Relevantie | Beoordeling | Datum
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Vernieuwende, vooruitstrevende organisatie
Begeleider E (huidige medewerker) –  Zwammerdam21 augustus 2019
Tot 2017 is het IdB goed gelukt om zich te profileren als een lerende, vooruitstrevende en platte organisatie. Door externe factoren (veel verloop, te weinig personeel) is het werken erg zwaar geworden, specifiek op MVG-groepen.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Opbouwend sfeervolle werkplek
Begeleider (huidige medewerker) –  Zuid-Holland21 mei 2019
Goede sfeer op werkvloer . Gezellige cliënten en voldoende personeel.
Pluspunten
Je kan mee eten
Minpunten
Veel ingeroosterd achter elkaar
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Slangenkuil
Begeleider gehandicaptenzorg (voormalige medewerker) –  Vlaardingen20 mei 2019
Ipse staat voor goede zorg clienten, daar ligt het, op een uitzondering ,niet aan.
Cultuur onder personeel is slecht. Personeel is niet eerlijk, oncollegiaal en achterbaks. Een kleine groep manipuleert de manager en kan daardoor hun zin doordrukken met enkele volgelingen. Slechte manager, duidelijk in opleidingsfase.
Pluspunten
Dat ik een andere werkgever heb
Minpunten
Dat ik er 24 jaar werkte
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 1Rapporteren
Officiële reactie van Ipse de Bruggen
27 augustus 2019

Vervelend dat je het uiteindelijk zo hebt ervaren. Hopelijk heb je naast de goede zorg voor de cliënten nog andere mooie dingen waar je op terug kan kijken na een dienstverband van 24 jaar.

5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Een zorginstelling waarbij de cliënt écht centraal staat
Recruiter (huidige medewerker) –  Zoetermeer15 mei 2019
Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op bijna 400 zorglocaties bieden wij met ruim 5500 medewerkers 5000 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Dit doen wij al ruim honderd jaar. Wij werken hierbij nauw samen met ouders/ wettelijk vertegenwoordigers en andere zorgorganisaties. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is.

Als recruiter is het een feest te mogen werven voor een organisatie die enorm goed staat aangeschreven in de regio en medewerkers volop kansen biedt zich verder te ontwikkelen.
Pluspunten
Elke dag met plezier naar je werk
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 2Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
gezellige werkomgeving met veel leermomenten
Stagiaire (voormalige medewerker) –  Zwammerdam4 februari 2019
ik heb mijn beste tijd gehad bij ipse de brugge en een hoop mogen leren van verschillende medewerkers
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 2Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Productieve dag
Persoonlijk begeleider en trainer modules (voormalige medewerker) –  Poortugaal, Zuid-Holland, NL30 november 2018
Een typische dag op het werk is dat ik als Jeugd- en gezinsbehandelaar voor complexe vraagstukken sta wat de functie enorm afwisselend maakt.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellig zeker nog in die tijd
Medewerker (voormalige medewerker) –  Nieuwveen12 november 2018
Prachtig om op een instelling voor verstandelijk beperkte mensen te werken je krijgt er zoveel voor terug naast je salaris. Toendertijd prima sfeer veel leuke mensen en vooral gezelligheid.
Pluspunten
Sfeer
Minpunten
Managment te veel bureaucratie
Was deze review waardevol?Ja 3NeeRapporteren
2,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
De lol is er vanaf
Begeleidster (huidige medewerker) –  Zuid-Holland6 november 2018
Na de transitie in 2015 is er niet veel meer overgebleven van de baan als begeleider, je krijgt aan alle kanten verantwoordelijkheden in de schoenen geschoven die niets met begeleiding te maken hebben, je bent dagelijks te veel bezig met papierwerk, de teamrollen (compleet in doorgeschoten), en de HKZ eisen, waardoor je geen tijd meer hebt voor de cliënt, die naar mijn inziens niet meer centraal staat.
Omdat de werkzaamheden enorm zijn uitgebreid, verwachtte het begeleidend personeel herziening van het salaris, maar dat laat op zich wachten, de enige die er financieel beter op geworden zijn, dat zijn de bestuurders.
Herziening salaris is overigens wel uitgevoerd bij collega stichtingen!
Jaarlijkse functioneringsgesprekken zijn er niet meer, 8 uurs diensten op de woningen bestaan haast niet meer, dus is het heel lastig om aan de 36/40 uur per week te komen, al met al de lol is er eigenlijk vanaf.
Financieel gezien betaald een baan in de tomaten, komkommers of bloemen beter dan een baan in de zorg, erg frustrerend!
Pluspunten
De client
Was deze review waardevol?Ja 11NeeRapporteren
1,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Geen leuk bedrijf
Leerling VIG (voormalige medewerker) –  delft6 september 2018
De werksfeer is niet goed.Management is er niet voor haar werknemers. Veel diensten achter elkaar er werd bijvoorbeeld verplicht een dag met de clienten mee te gaan daarna ook nog een avonddienst te draaien en er niet betaald voor worden.
Pluspunten
clienten
Minpunten
Lange werkdagen
Was deze review waardevol?Ja 9Nee 1Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goeie groep, heel divers
Bevoegd begeleider (voormalige medewerker) –  Delft15 augustus 2018
Veel werk, veel administratief werk, geen feedback, of heel summier....stagebegeleiding neemt ook werktijd van de begeleiding op de werkvloer in beslag ten koste van de clienten. Door veel wisselingen van collega matige invloed en duidelijkheid om kwaliteit te behouden. Leukste: de samenwerking met de clienten op zich....
Pluspunten
Laatst een nieuwe locatie, ruim opgezet, goed materieel
Minpunten
Onderbezetting, korte diensten
Was deze review waardevol?Ja 9NeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellige werkomgeving met hardwerkende collega's
woonbegeleider verstandelijk gehandicapten (huidige medewerker) –  Nootdorp23 mei 2018
Elke dag ben ik bezig met het begeleiden van cliënten door de dag.
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 5Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Fijne mensgerichte organisatie
Management Assistent/ Teamleider secretariaat (voormalige medewerker) –  Zwammerdam15 mei 2018
Leuk om hier te werken. Fijne collega's die oog hebben voor elkaar.
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Angstcultuur
begeleider A en C (voormalige medewerker) –  Delft en Nootdorp7 februari 2018
Veel leuke collega's gehad. En helaas teveel slechte leidinggevenden.
Daarnaast is er een cultuur waarin veel collega's niet hun mond open durven doen omdat ze bang zijn om tegen gewerkt te worden door managers. Of om er uit te vliegen. Soms echt te gek om los te lopen wat hier geflikt wordt. Er wordt graag met officiële waarschuwingen gewerkt.
Als je hard werkt, braaf doet wat er gevraagd wordt en je mond houdt is dit een prima werkgever.
Pluspunten
Leuke clienten
Minpunten
angstcultuur, slechte salarissen onderin de organisatie
Was deze review waardevol?Ja 33NeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede werkgever
Persoonlijk begeleider (huidige medewerker) –  Nootdorp29 november 2017
Goede instelling met voldoende aandacht voor de cliënt en medewerkers.
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 10Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Leerzame en grote organisatie
Persoonlijk begeleider (voormalige medewerker) –  Oegstgeest28 september 2017
Sinds bezuinigingen, Zelfsturende teams. Waardoor er weinig zicht en betrokkenheid is vanuit management.

Veel verantwoordelijkheid en taken komen op de schouders van begeleiders, dit gaat ten koste van de tijd voor cliënten.
Was deze review waardevol?Ja 25Nee 1Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
fijne werkomgeving
Secretaresse (huidige medewerker) –  Nootdorp30 juli 2017
ik heb een fijne baan, leuke collega's en managers. Ga met een goed gevoel naar mijn werk . Ben gemotiveerd en leer iedere dag wel wat. Ben positief en heb het naar mijn zin.
Pluspunten
Flexibel
Minpunten
niet echt
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 10Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
gezellige , en leerzame plek.
Begeleider gehandicaptenzorg (voormalige medewerker) –  Alphen aan den Rijn27 juli 2017
Ik heb een hele leuke stage tijd gehad. Ik werkte met leuke mensen had het heel erg naar me zin met die clienten en heb er heel veel van opgestoken. Het leukste vond ik altijd de gezelligheid bij ipse , al had ik mijn dag niet , werd ik vanzelf blij gemaakt daar.

Een tijd van mijn leven om nooit te vergeten !
Pluspunten
gratis lunches
Minpunten
-
Was deze review waardevol?Ja 4NeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Hoge werkdruk
Zorgmanager (voormalige medewerker) –  Zoetermeer17 februari 2017
Nieuwe wetgeving WMO bracht veel onzekerheid voor personeel en cliënt
Pluspunten
Zelfstandigheid in functie
Minpunten
Veel administratie
Was deze review waardevol?Ja 11Nee 2Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
groepsbegeleider
Groepsbegeleider (voormalige medewerker) –  Waddinxveen16 februari 2017
leuke afwisselendebaan. ik zou er zo weer terug willen maar hier bieden ze alleen maar o uren contracten aan
Pluspunten
leuke collegas
Minpunten
geen mogelijkheid meer tot vaste baan
Was deze review waardevol?Ja 13Nee 3Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Leuke collega's, leuk werk, jammer van de reorganisatie.
Praktijkverpleegkundige (voormalige medewerker) –  Zwammerdam13 februari 2017
- Samen werking met collega's
- Triage
- problemen bespreken met de artsen
- begeleiden van groepsbegeleiding
- houden van spreekuren
Pluspunten
leuk om met verstandelijk gehandicapten te werken.
Minpunten
De vele reorganisaties
Was deze review waardevol?Ja 9NeeRapporteren
Profiel geclaimd

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij Ipse de Bruggen. Onze community staat klaar om te antwoorden.

Stel een vraag

Algehele waardering

3,8
Gebaseerd op 45 reviews
510
421
312
21
11

Waarderingen per categorie

3,6Werk-Privé Balans
3,7Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,4Doorgroeimogelijkheden
3,1Management
3,7Bedrijfscultuur

Reviews over Ipse de Bruggen gesorteerd op locatie