Ikea Reviews

148 reviews gevonden voor deze zoekopdracht Bekijk alle 5.564 reviews
Sorteer op: Relevantie | Beoordeling | Datum
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Super leuk bedrijf om te werken
Medewerker (voormalige medewerker) –  Breda, NL9 december 2018
Heerlijk eten in de bedrijfskantine voor gereduceerd tarief.
Met feestdagen of andere feestelijkheden altijd iets extra's voor het personeel.
Uitgebreid inwerkprogramma, veel opleidingsmogelijkheden en doorstroom mogelijkheden.
Pluspunten
goed voor het personeel
Minpunten
niet iedere manager is geschikt voor zijn baan.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Informele werksfeer, maar soms zeer onprofessioneel
Verkoopmedewerker (huidige medewerker) –  Amersfoort8 december 2018
Bij IKEA verwacht je dat alles super goed geregeld is. Het meeste is dat ook, maar door een chronisch personeelsgebrek worden vele dingen zeer amateuristisch opgelost. De cultuur is zeer informeel, maar er wordt wel veel over mensen gepraat.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Te slecht betaald
Kassamedewerker (huidige medewerker) –  Haarlem28 november 2018
De werkdruk wordt te hoog omdat er te weinig mensen en er teveel klanten zijn.

Dit is het nieuwe beleid van Ikea en ik ben het daar niet mee eens.
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Fijne werkplek met gezellige collega's
Sales medewerker (voormalige medewerker) –  Breda28 november 2018
Een leuke plek om te werken. Gezellige Collega's en er is veel begrip vanuit hun. Daartegen zijn de sales managers wat minder.
Pluspunten
Gratis lunch, in de avond goedkoop eten en je wordt goed betaald
Minpunten
erg doelgericht
Was deze review waardevol?JaNee 1Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellige werksfeer
Verkoopmedewerkster woninginrichting (huidige medewerker) –  Duiven16 november 2018
IKEA is een leuk bedrijf om te werken. Er hangt een gezellige sfeer onder collega's. Doordat het bedrijf een behoorlijke flexibele houding verwacht is de werk-privé balans voor een parttimer soms niet in verhouding.
Pluspunten
toeslaguren
Minpunten
uiterst flexibele inzet verwacht
Was deze review waardevol?Ja 2NeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
prima werkgever
HR director (voormalige medewerker) –  Delft11 november 2018
voldoende ontwikkelmogelijkheden en vrijheid om het HR concept verder te ontwikkelen
Pluspunten
prima cultuur
Minpunten
lange werkdagen + reistijd
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Schoonmaak bedrijf
Horeca schoonmaak (voormalige medewerker) –  Groningen (provincie)6 november 2018
Schoonmaken van het Menzis gebouw, nog in de verbouwing en daarna een vaste afdeling. Deed dit naast mijn studie.
Pluspunten
Loon, collega's
Minpunten
Doorgroeimogelijkheden
Was deze review waardevol?JaNee 2Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellige werksfeer met goed Salaris
Magazijnmedewerker (voormalige medewerker) –  Duiven26 oktober 2018
Als student was het prima werken. De bonus uren kwamen goed bij je salaris op. De sfeer was prima en gemoedelijk.
Was deze review waardevol?Ja 2NeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Hoge werkdruk, leuke collega's
Custumor Relations (huidige medewerker) –  Ikea Nederland25 oktober 2018
ik werk er nog steeds met veel plezier door de leuke collega's. Ikea was altijd enorm goed voor zijn medewerkers, helaas veranderd dit de laatste jaren in een rap tempo. Het uurloon is laag maar door de toeslagen kan je er prima van leven, helaas wil Ikea van de toeslagen af waardoor het inkomen een stuk minder gaat worden. Er is nog wel een 13e maand.
Pluspunten
13e maand
Minpunten
hoge werkdruk. Werk/prive niet in balans
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 1Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Leuke werkomgeving
CR medewerkster (huidige medewerker) –  Heerlen9 oktober 2018
Ik werk er graag omdat ik graag contact heb met klanten.
Deze 10jaar zijn omgevlogen.
Het loon is minder goed want zonder de toeslagen is het minimaal.
Het personeel staat jammer genoeg erg onder werkdruk dus ziekteverlof is erg hoog op het moment.
Pluspunten
Leuke collegas
Minpunten
Balans werk prive niet ok
Was deze review waardevol?Ja 3Nee 1Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Toegankelijke vriendelijke werksfeer met schijnheilig management
Medewerker (voormalige medewerker) –  Amersfoort27 september 2018
Leuke job, vriendelijke collega's. (EX)-manager oneerlijk en had tweede agenda.
Organisatie is te star om verbetering te omarmen, talent kan beter gebruikt worden.
Pluspunten
Voordelige lekkere lunches, fijne collega's, zeer open werksfeer
Minpunten
Laag salaris, werkkleding, management, trage organisatie
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 1Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
leuke collegas en leuke sfeer
Bezorger/koerier (voormalige medewerker) –  Amsterdam24 september 2018
iedereen is er altyd vrolijk omdat er heel weinig stres rondom dat werk gaat.heb ook echt netjes met zwaarwerk geleerd.het leukste van de baan was dat je gewoon je eigen ding kon doen,zelfstandig.
het mindere van de baan was wel dat je bijna altijd moet overwerken
Pluspunten
leuke sfeer, geen baas die over jou heen kijkt
Minpunten
lange werkdagen
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
geweldige bedrijfscultuur met volop doorgroei mogelijkheden
Medewerker (huidige medewerker) –  Utrecht28 augustus 2018
IKEA is een prachtig bedrijf waar je volop kansen krijgt als je daarvoor open staat. Het is een relatief platte organisatie waar status niet belangrijk is maar vooral hetgeen je doet. Een prettig bedrijf met een interessante bedrijfscultuur waar je bij moet passen om succesvol te zijn. Samenwerken, bescheidenheid en problemen simpel benaderen zijn een aantal van de kernwaarden
Pluspunten
interessante bedrijfscultuur
Minpunten
werken in de retail betekent werken in de avond en het weekend
Was deze review waardevol?JaNee 3Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Informele werksfeer
Comm & In (huidige medewerker) –  Amsterdam26 augustus 2018
Gezellige informele werksfeer, platte organisatie. Veel doorgroeimogelijkheden.
Was deze review waardevol?JaNee 1Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
leuk bedrijf
Productie Specialist (huidige medewerker) –  Breda24 augustus 2018
goede werksfeer elke dag is anders veel dymamique in het werk
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Houden weinig rekening met jou als werknemer of nieuwe collega
Sales medewerker (voormalige medewerker) –  Delft2 augustus 2018
Je bent nieuw en onervaren in het bedrijf zelf, maar daar wordt geen rekening mee gehouden. Fouten maken mag volkomen niet. Je krijgt om alles een opmerking. Collega's en teamleiders zijn chagrijnig. De klanten zijn wel het positieve van het werk, praatjes maken etc. Maar qua omgeving en arbeidsvoorwaarden is het 3x niks.
Je hebt een bedrijfsrestaurant waar je voor een paar centjes goed kan eten. Dat is de enige pluspunt. De werkschoenen en broeken zijn ook nog stikheet. Te weinig kluisjes. Doe hier al zeker niet je vakantiewerk. Je wordt niet gewaardeerd. De collega's zijn allemaal ouder en bouwen hun toekomst hierop, als jij niet van plan bent om heel je leven bij de ikea te werken kan je het vergeten om enige respect te krijgen. De sfeer die ik heb ervaren was zeer onprettig. De trainer leert jou bijvoorbeeld een bepaald iets niet en hier krijg jij op je kop van omdat dit 'zeker weten wel is uitgelegd' maar helaas, toch niet. Het komt ook vaak voor dat je last minute wordt afgebeld en zomaar ineens niet meer hoeft te komen. Het werk zou op zichzelf zo leuk zijn geweest, maar alles wat er omheen draait is zoo vervelend wat echt erg jammer is!
Pluspunten
Goedkoop eten
Was deze review waardevol?Ja 6Nee 6Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Altijd druk nooit saai
Medewerker all round (voormalige medewerker) –  Breda Delft20 juli 2018
Hej! IKEA is een mooi bedrijf om voor te werken. Leuk assortiment, gezellige klanten en collega's die wat voor elkaar over hebben. Hoewel je werkzaamheden vaak hetzelfde zijn is het echt nooit saai. Er gebeurt altijd wel wat hetzij door of voor een klant of iets vanuit IKEA. Het geeft een apart gevoel om voor een wereldbedrijf te werken waar veel enthousiasme heerst.
Niet twijfelen gewoon doen!
Pluspunten
Familie gevoel.
Minpunten
Veel binnen, veel openingsuren waardoor je ook vreemde werktijden hebt.
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
2,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede werkgever, slechte leidinggevende
food medewerker (voormalige medewerker) –  Duiven16 juli 2018
Veel jonge leidinggevende met weinig ervaring. Je merkt al medewerker dat deze leidinggeven zoals ze dat uit een boekje hebben geleerd en absoluut niet kunnen inspelen op de behoefte van het personeel. Door de leegloop worden de rooster onderdruk gezet en dit resulteert in nog meer leegloop en ontevreden medewerkers.
Pluspunten
Goede arbeidsvoorwaarden
Minpunten
Management, omgaan met problemen.
Was deze review waardevol?Ja 3Nee 2Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Fijne Vakantiejob
Customer service medewerkster (voormalige medewerker) –  Vlaams-Brabant23 mei 2018
Dit is een geweldig bedrijf waar er veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en groei.
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 2Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Groot bedrijf, leuke collega's
Goodsflow employee (voormalige medewerker) –  Haarlem14 mei 2018
Veelzijdige functies binnen dit bedrijf, luch en avond eten is goed geregeld
Was deze review waardevol?Ja 4Nee 1Rapporteren
Profiel geclaimd

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij Ikea. Onze community staat klaar om te antwoorden.

Stel een vraag

Algehele waardering

4,0
Gebaseerd op 5.567 reviews
52.171
41.899
31.007
2286
1204

Waarderingen per categorie

3,8Werk-Privé Balans
3,9Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,6Doorgroeimogelijkheden
3,5Management
4,0Bedrijfscultuur