IKEA Reviews

170 reviews gevonden voor deze zoekopdracht Bekijk alle 6.474 reviews
Sorteer op: Relevantie | Beoordeling | Datum
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellig werksfeer, niet zo hiërarchisch
Medewerker Customer Relations (huidige medewerker) –  Barendrecht6 september 2019
Heel leuk bedrijf om in te werken. Gezellig collega's en laagdrempelig management niveau. Hele goede doorgroeimogelijkheden.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Zelfontplooiing binnen een menselijke organisatie
Teammanager Sales (huidige medewerker) –  Haarlem6 september 2019
Geen dag is hetzelfde en elk mens is uniek. Dat is wat je elke dag ook merkt bij Ikea. Er zijn veel persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Alles is er goed geregeld qua arbeidsvoorwaarden. Manier van werken is gericht op alles in het werk stellen dat de klant zo makkelijk en fijn mogelijk kan shoppen.


Moelijke van de baan:
Trage handelingssnelheid. Veel te veel werk en verantwoordelijkheden voor 1 functie om kwaliteit te kunnen leveren. Vergadercultuur. Te weinig klantgericht verkopen.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Ideale werkomgeving met kans op doorgroeien
Communicatie designer (voormalige medewerker) –  Amersfoort4 augustus 2019
Leuke werkplek, hier maak je echt vrienden voor het leven. Ook het management is heel open bij Ikea. Doorgroeien is zeker een mogelijkheid en af en toe een snuffelstage bij een andere afdeling is ook zeker geen probleem. Tot nu toe nog steeds mijn fijnste werkgever geweest.
Pluspunten
Gratis ontbijt voor ochtendcrew, veel bonussen en personeelskorting
Minpunten
Bereid zijn avonden, weekends en op vakantiedagen te willen werken
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede werkgever
Keukenplanner (voormalige medewerker) –  Amsterdam-Zuidoost3 augustus 2019
Goede werkgever, goede arbeidsvoorwaarden en super collega's
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Slechte begeleiding management
Teammanager (voormalige medewerker) –  Amsterdam26 juli 2019
Management vraagt veel van de mensen maar sturen op de verkeerde dingen. Geeft geen begeleiding
Was deze review waardevol?Ja 2NeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
gezellig met tafelvoetbal
Medewerker (voormalige medewerker) –  Delft15 juli 2019
heel leuk gezellige sfeer =, collega's. werk privé ballans
Was deze review waardevol?JaNee 1Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Hard werken, leuk werk, leuke collega's, prima loon
Logistiek medewerker (voormalige medewerker) –  Amersfoort26 juni 2019
Bij de afdeling logistiek zorg je dat de winkel gevuld blijft. Je werkt zowel in de market hall als in het zelfbedieningsmagazijn. Een typische werkdag/ochtend is van 5 of 6 uur in de ochtend (afhankelijk van de drukte) tot 10 uur 's ochtends.

In de market hall gebruik je een pellet wagen om je eigen afdeling te vullen. De pellets worden de winkel in gereden en op je afdeling gezet (bijvoorbeeld badkamers of tapijten). Jij zorgt er dan voor dat het in het goede schap terecht komt.

In het zelfbedieningsmagazijn rijd je op een stapelaar of, als je hiervoor je diploma haalt (wat mogelijk is via IKEA), op de reach-truck/heftruck. De pellets zijn hier een stuk groter, maar het idee is het zelfde als in de market hall. De pellets worden op je zone neer gezet (bijvoorbeeld stelling 1 tot 16) en vervolgens pak jij ze uit en brengt ze naar de goede locatie.

Het komt voor dat je ook na 10 uur, als de winkel opent, nog door werkt. Dan kan het zijn dat je laatste resten vulling de winkel in brengt of orders moet verzamelen voor bijvoorbeeld online bestellingen.

Communicatie is erg belangrijk tijdens het werken bij de logistieke afdeling. Het werk doe je vooral zelfstandig, maar samen werken is noodzakelijk om alles voor het open gaan van de winkel te verwerken.
Pluspunten
Leuk werk, goed te combineren met studie, mogelijkheden tot het volgen van cursussen, prima loon
Minpunten
Fysiek zwaar werk, vroege tijden
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 3Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Leuke gezellige stage gehad
Logistiek medewerker (voormalige medewerker) –  Heerlen24 juni 2019
Gezellig bedrijf, gericht op de medewerkers. Een pré is het ontbijt/ lunch buffet
Was deze review waardevol?JaNee 3Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede werksfeer
Sales medewerker (voormalige medewerker) –  Zwolle23 juni 2019
Ik heb een hele leuke tijd gehad bij Ikea. Soms is het even aanpoten, maar je kan altijd op gezelligheid van je collega's rekenen.
Pluspunten
Goedkope personeelskantine
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Het niet kunnen opbouwen van een relatie met een klant en geen inzicht hebben in de uiteindelijke beslissing van klanten is een doorn in het oog.
Sales afdeling keuken (huidige medewerker) –  Utrecht16 juni 2019
Product keukens is een mooi veelzijdig product wat je samen kan kneden met je klant. Echter door de hoeveelheid aan verkopen wordt het onpersoonlijk iets wat niet hoort te passen bij Ikea.
Het is een platte cultuur hetgeen goed is echter het maakt het niet altijd duidelijker voor een werknemer met een visie.
Moeilijkste blijft het niet kunnen en vaak ook niet mogen van tijd nemen voor een klant hetgeen voor in mijn optiek niet goed is.
Pluspunten
collega's met veel kennis van het vak
Minpunten
betrokkenheid bij klant
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Een groot bedrijf, maar met een menselijk toefje
Sales Medewerker (huidige medewerker) –  Haarlem6 juni 2019
Een groot en gezellig bedrijf met heel veel collegas. Een typische dag begint met het begroeten van klanten, het zorgen dat de voorraad klopt, het helpen van mensen die iets specifieks zoeken, heel vaak de vraag krijgen "hoe kom ik hieruit?" of een variant hierop. Managers staan vaak niet ver van de medewerkers af en zelfs de store manager loopt regelmatig een rondje. Aan het eind van de dag kan je tevreden weer naar huis omdat mensen blij met hun spullen naar huis zijn gegaan.
Pluspunten
Als je savonds werkt krijg je een gratis avondmaaltijd
Minpunten
Werken in de avonden en de weekenden.
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Leuke bijbaan
Customer relations (voormalige medewerker) –  Breda23 mei 2019
Was een erg leuke bijbaan met goed CAO. Helaas is er wel sprake van vriendjespolitiek en kan je alleen doorgroeien op het moment dat het management je aardig vindt.
Was deze review waardevol?Ja 3NeeRapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellige maar drukke werkomgeving
Salesmedewerker (voormalige medewerker) –  Haarlem9 april 2019
Leuke sfeer, mooi bedrijf.
Arbeidsvoorwaarden is best prima.
Pluspunten
Mooi bedrijf
Minpunten
Lange werkdagen
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 1Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
de sfeer daar is heel erg leuk. bijv.in pauzes kun je lekker goedkoop eten of even tafeltennissen . Er is ook een gebidsruimte.
verkoop medewerker (voormalige medewerker) –  Barendrecht11 maart 2019
ik zou weer graag daar gaan werken. de bedrijfleiders zijn heel makkelijk om ermee te praten en ze helpen jou ook om beter te worden in wat je allemaal doet
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 1Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
stagiaire
Stage gelopen (voormalige medewerker) –  Breda19 februari 2019
stage gelopen als visiual merchandiser half jaar
geleerd wat ikea inhoud en waarvoor ze staan.
hun manier van stijlen.
werksfeer was top.
Pluspunten
gezellig team, heel leerzaam
Minpunten
vroeg opstaan
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 3Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Hardwerken dag in dag uit
Kitchen Production Specialist (huidige medewerker) –  Delft30 januari 2019
IKEA is een mooi bedrijf, maar geen doorgroeimogelijkheden om vanuit bijvoorbeeld de food afdeling door te groeien en iets anders te gaan doen.
Pluspunten
13e maand, vakantiegeld.
Minpunten
Geen doorgroeimogelijkheden
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 4Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
een woonwinkel waarin ook maatschappelijk verantwoord bedrijfvoering geldt
Visual Merchandiser (voormalige medewerker) –  Heerlen16 januari 2019
Bij IKEA heerst een informele werksfeer, met gezellige en kundige collega"s. afwisselend werk met de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. arbeidsvoorwaarden zijn prima , zeker binnen de sector retail zijn deze beter dan bij andere retail ondernemingen.
er heerst een fijne bedrijfscultuur waarin je samen het werk voor elkaar krijgt.
Pluspunten
vergoeding voor weekenden en avonddiensten
Minpunten
flexibele werktijden
Was deze review waardevol?Ja 3Nee 2Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
veeleisend
Goodsflow-medewerker (huidige medewerker) –  Heerlen16 januari 2019
de bedrijfscultuur word steeds harder en zakelijker.
er is steeds minder begrip voor elkaar en je krijgt steeds minder feedback vanuit het management.
doorgroeien is heel lastig.
Pluspunten
het is er warm en droog
Minpunten
veeleisend
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 1Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Fijne collega's & secundaire arbeidsvoorwaarden.
Logistiek medewerker (voormalige medewerker) –  Heerlen15 januari 2019
Na 5 jaar bij de afdeling logistiek heb ik een aardig goede indruk van Ikea als werkgever kunnen vormen.

Pluspunt: Grote groep met voornamelijk leuke collega's.

Minpunten: Vervelende werktijden, slecht betaald, geen doorgroei mogelijkheden, je wordt afgerekend op ziek zijn en zelfs met 12 uur per week moet je 6 dagen per week beschikbaar zijn.
Was deze review waardevol?Ja 22Nee 2Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Prettige werkomgeving
Verkoopmedewerker (huidige medewerker) –  Duiven12 januari 2019
Elke dag is anders
Er is altijd wat te doen
Prettige collega’s en managers
Pluspunten
Collega’s
Minpunten
Er wordt heel veel van medewerkers gevraagd.
Was deze review waardevol?Ja 2NeeRapporteren
Profiel geclaimd

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij IKEA. Onze community staat klaar om te antwoorden.

Stel een vraag

Algehele waardering

4,0
Gebaseerd op 6.474 reviews
52.475
42.172
31.167
2368
1292

Waarderingen per categorie

3,7Werk-Privé Balans
3,9Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,6Doorgroeimogelijkheden
3,5Management
3,9Bedrijfscultuur