Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

IKEA Carrières en werk

Over ons
IKEA is een concern van Zweedse oorsprong, met vestigingen over de hele wereld. Het concern richt zich op het aanbieden van betaalbare meubelen en woonartikelen, die deels zelf in elkaar gezet moeten worden. Het concept bestaat uit het aanbieden van kwaliteitsartikelen tegen een lage prijs. Er worden duidelijke eisen gesteld aan het productieproces. – meer... IKEA eist bijvoorbeeld van zijn leveranciers dat er bij de productie geen gebruik van kinderarbeid wordt gemaakt. Maar IKEA stelt met al zijn leveranciers ook plannen op om op gebied van andere sociale aspecten en aangaande de milieubelasting stapsgewijs tot verbetering te komen.

Er zijn 301 IKEA-vestigingen in 37 landen (juli 2009). 267 vestigingen in 25 landen zijn in het bezit van IKEA zelf, de rest bestaat uit franchises. Juridisch staan bij het wereldwijde IKEA twee Nederlandse besloten vennootschappen en een Nederlandse stichting centraal. Inter IKEA Systems B.V. uit Delft is de eigenaar van het IKEA-concept en het handelsmerk, INGKA Holding B.V. uit Leiden daarentegen bezit alle 267 eigen vestigingen.


Het bedrijf is in 1943 opgericht door de Zweed Ingvar Kamprad. Deze was op dat moment 17 jaar oud, en had al wat geld gespaard door kleinschalige verkoop van producten aan boeren in de buurt. Hij begon een bedrijfje met geld dat hij als eindexamencadeau kreeg van zijn vader. Als naam koos hij IKEA, een samenstelling van zijn initialen (I.K.) en de eerste letters van Elmtaryd en Agunnaryd, respectievelijk de boerderij en het dorp waar hij opgroeide.


Aanvankelijk verkocht Kamprad allerlei goederen tegen een lage prijs. Het bedrijf groeide, en in 1947 begon IKEA meubels te verkopen, die in de buurt van Agunnaryd werden gemaakt. In 1951 schakelde het bedrijf geheel op meubelverkoop over. In de loop van de jaren vijftig ontstond IKEA zoals we het nu kennen; in 1953 werd de eerste toonzaal geopend in de plaats Älmhult in het zuiden van Zweden, en een paar jaar later werd besloten om zelfmontage toe te passen.


In 1973 werd in Zürich de eerste IKEA-vestiging buiten Scandinavië geopend.
 – minder
Wie zijn wij

Hoe is het om bij IKEA te werken?

3,7
Werk-privébalans
3,9
Compensatie/Arbeidsvoorw.
3,5
Doorgroeimogelijkheden
3,4
Management
3,9
Bedrijfscultuur

Wat wordt er gezegd over het leiderschap bij IKEA?

Welke vacatures staan er open bij IKEA?

Beste werklocaties
4,3
Heerlen
4,2
Breda
4,1
Duiven
4,0
Amsterdam-Zuidoost
4,0
Hengelo OV
Meest populaire functies
4,8
Schoonmaker (m/v)
4,7
Magazijnmedewerker (m/v)
4,3
Kassamedewerker (m/v)
4,0
Specialist (m/v)
3,8
Verkoopmedewerk(st)er (m/v)

IKEA vacatures:

Wat zeggen kandidaten over hun sollicitatiegesprek bij IKEA?

Sollicitatie-ervaring
Gebaseerd op 42 gesprekken
Positief
Moeilijkheidsgraad
Gebaseerd op 42 gesprekken
Gemiddeld
Lengte sollicitatieprocedure
Gebaseerd op 40 gesprekken
Ongeveer een week
Gesprekken bij IKEA