GAMMA
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

GAMMA Carrières en werk

Over ons
In België behoort GAMMA de top 3 in de DHZ. Wekelijks komen bij de 86 GAMMA winkels in België een 160.000 klanten over de vloer. Een 1000-tal medewerkers staan op de winkelvloer onze klanten ten dienste.

Intergamma werkt volgens het principe van hard-franchising, dat wil zeggen dat de franchisenemers niet kunnen kiezen voor bepaalde delen van dienstverlening
 – meer... en andere delen achterwege kunnen laten. Intergamma biedt een totaalpakket en dat wordt ook contractueel vastgelegd. Tevens moeten de richtlijnen die Intergamma stelt met betrekking tot de wijze van exploitatie van de winkel volledig worden opgevolgd. Op die manier is het mogelijk om een herkenbare formule neer te zetten en franchising commercieel aantrekkelijk te maken.

In de praktijk betekent dit echter niet dat Intergamma de franchisenemers nieuwe of veranderde diensten oplegt. Er is veelvuldig overleg tussen de franchisnemer en –gever. Veel vernieuwingen komen dan ook na overleg met en tests bij franchisenemers tot stand. Franchisenemers beseffen dat de expertise op deelgebieden bij Intergamma hoger is dan bij henzelf, terwijl Intergamma respect toont voor de ondernemerskwaliteiten van de franchisenemers in hun omgeving. Deze samenwerking is de basis van het succes van Intergamma. Voor de dienstverlening van Intergamma betalen de franchisenemers een zogenaamde fee, een percentage op de omzet. Franchisenemers raadplegen Intergamma ook bij het nemen van beslissingen op allerlei gebieden, die niet opgenomen zijn in de franchiseovereenkomst. In die gevallen worden gemaakte kosten in rekening gebracht bij of doorbelast aan de franchisenemer.


De franchisenemers zijn niet alleen afnemers van diensten van Intergamma, zij zijn ook de aandeelhouders van Intergamma B.V. Intergamma is 100% franchise. Daarmee wordt bedoeld dat de winkels eigendom zijn van de franchisenemers. De consequentie hiervan is dat Intergamma voor haar bestaan afhankelijk is van de franchisenemers.


Onze franchisenemers vormen geen homogene groep. Sommigen hebben één winkel en staan zelf ook als bedrijfsleider in die winkel, terwijl anderen meerdere zaken in hun bezit hebben. Een paar groten hebben er zelfs tientallen. Daarnaast kunnen de franchisenemers ook nog andere activiteiten uitvoeren. Vanuit die verschillende situaties kijken zij anders tegen hun belangen bij Intergamma aan. De één is emotioneel meer betrokken bij de business dan de ander. Gevolg hiervan is dat Intergamma zich in een dynamische omgeving bevindt, hetgeen om een uiterst flexibele instelling vraagt.
 – minder
Wie zijn wij

Hoe is het om bij GAMMA te werken?

3,6
Werk-privébalans
3,2
Compensatie/Arbeidsvoorw.
3,1
Doorgroeimogelijkheden
3,2
Management
3,7
Bedrijfscultuur

Wat wordt er gezegd over het leiderschap bij GAMMA?

73%
van de medewerkers geeft een waardering over de prestaties van de CEO
De CEO-waardering is gebaseerd op 144 reviews
3,0
Productieve en snelle werkomgeving
Geschreven door Winkelmedewerker / Verkoop (voormalige medewerker) van Maarssen op 4 februari 2020
Bij de gamma is het hardwerken hiervoor moet je wel stressbestendig zijn je hebt leuke collega's en je leert veel.
Bekijk GAMMA reviews over management

Wat zeggen kandidaten over hun sollicitatiegesprek bij GAMMA?

Sollicitatie-ervaring
Gebaseerd op 48 gesprekken
Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad
Gebaseerd op 48 gesprekken
Eenvoudig
Lengte sollicitatieprocedure
Gebaseerd op 48 gesprekken
Ongeveer een week
Gesprekken bij GAMMA