Flevoziekenhuis
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Flevoziekenhuis Carrières en werk

Over ons
In 1976 bestonden al de eerste plannen om het Amsterdamse Burgerziekenhuis naar Almere te verhuizen. Het honderdjarige Burgerziekenhuis dreigde te worden opgeheven wegens een overschot aan bedden in de hoofdstad. In Almere stond de gezondheidszorg nog in de kinderschoenen. De oplossing lag voor de hand: “Op weg naar een gezond Flevoland”.

In 1981
 – meer... startte het Burgerziekenhuis een polikliniek in het Almeerse winkelcentrum Polyzathe. Er waren diverse specialismen vertegenwoordigd. Twee vaste units met Kindergeneeskunde en Oogheelkunde en drie wisselpoli’s voor onder meer Dermatologie, Gynaecologie en Interne geneeskunde. Het was de bedoeling dat deze polikliniek de zes jaar tot het nieuwe ziekenhuis gereed was, zou overbruggen. Het werden er uiteindelijk tien.

In 1991 opende het Flevoziekenhuis haar deuren. Een ziekenhuis letterlijk in het hart van de stad Almere. Uit de vormgeving van het gebouw blijkt het open karakter van het ziekenhuis; er wordt ruimte geboden aan verschillende samenwerkingspartners in de zorgketen, zoals het AMC, Zorggroep Almere, GGz Centraal en De Trappenberg (Merem).


In 2006 startte de uitbreidingsnieuwbouw van het Flevoziekenhuis. Uitbreiding was hard nodig, vanwege de enorme groei van Almere na 1991. Na een intensieve bouwperiode van vier jaar, waarin het ziekenhuis geen dag gesloten is geweest, vond op 1 juni 2010 de officiële opening van het vernieuwde Flevoziekenhuis plaats. Het Flevoziekenhuis verdriedubbelde in oppervlakte naar ruim 60 duizend vierkante meter. Het nieuwe gebouw heeft vele ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Groei, nieuwe voorzieningen en een kwaliteitsverbetering van de zorg.
 – minder
Wie zijn wij

Hoe is het om bij Flevoziekenhuis te werken?

4,1
Werk-privébalans
3,6
Compensatie/Arbeidsvoorw.
3,4
Doorgroeimogelijkheden
3,3
Management
3,8
Bedrijfscultuur