DekaMarkt
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Over DekaMarkt

DekaMarkt is een Nederlandse supermarktketen. Er staan winkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Friesland en sinds kort Drenthe.

De eerste winkel werd in 1941 als kruidenierszaak geopend in Velsen-Noord aan de Wijkerstraatweg door Dirk Kat. Kat kan voor zijn tijd een innovatief ondernemer worden genoemd. Onder zijn
 – meer...  leiding opent in 1949 de eerste volledige zelfbediening van Nederland zijn deuren onder de naam Kijkgrijp.

In 1955 wordt daarna de eerste moderne supermarkt van Nederland geopend in IJmuiden. In deze supermarkt zijn ook versproducten zoals brood, vlees en groente te krijgen. Vanaf 1969 wordt voor een aantal filialen in de Zaanstreek de naam DekaMarkt geïntroduceerd. Deze naam zal uiteindelijk vanaf 1986 voor elk filiaal worden ingevoerd. Deka is afgeleid van de initialen van Dirk Kat. DekaMarkt vierde in 2009 haar 60 jarig bestaan.


Naast de supermarkt activiteiten van DekaMarkt heeft het bedrijf ook een aparte wijnwinkel en een tuincentrum. De Deka wijnmarkt is geopend op 17 oktober 2007 in Beverwijk. Tevens heeft Deka op hetzelfde terrein een tankstation. Het tuincentrum, DekaTuin, opende in maart 2008 haar deuren aan de Vennewatersweg in Heiloo. Verder beschikt Deka over een eigenproductiebedrijf met bakkerijen, vee- en landbouwbedrijf en een slagerij en heeft Deka verschillende distributiecentra en verscentrales.


In het filiaal aan de Westerlaan in Beverwijk is er de mogelijkheid voor klanten om gebruik te maken van zelfscanning.


Sinds 26 januari 2010 biedt DekaMarkt mobiele voorafbetaalde dienstverlening aan onder de naam DekaMobiel.


Vanaf 2001 werkt het bedrijf samen met de SDvdB (Samenwerkende Dirk van den Broek bedrijven). Samen richtten ze de onderneming Detailresult B.V. op. Alle nieuwe filialen krijgen de naam en formule van één van beide bedrijven, afhankelijk van de marktkansen in het gebied. De leiding over het concern ligt tot op heden in de handen van de familie Kat.


DekaMarkt bereidt zich momenteel voor op een fusie met Dirk van den Broek. Geen van de formules zal verdwijnen, daar zijn ze te succesvol voor. Bovendien richt DekaMarkt zich op klanten die wat meer service en luxe willen, en Dirk van den Broek meer op lage prijzen.
 – minder