Centraal Orgaan opvang asielzoekers Reviews

Alle 82 reviews worden getoond
Sorteer op: Relevantie | Beoordeling | Datum
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
amateuristische organisatie
Huismeester (huidige medewerker) –  Baexem14 oktober 2019
Een organisatie waar nog veel te verbeteren is qua personeelsbeleid.
Minpunten
onregelmatig
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
1,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Functie 'Woonbegeleider'='administratief medewerker'!
Woonbegeleider (voormalige medewerker) –  Wageningen26 september 2019
Het leek mij zo leuk:"Woonbegeleider" bij de COA.
Ik heb er echter slechts enkele maanden gewerkt.
Want waar deze functie op neer komt, is dat je het grootste gedeelte van je dienst op kantoor achter een computer zit (75%) en maar weinig in persoonlijk contact met de bewoners bent(25%). Hou hier rekening mee als je solliciteert op deze functie.Was dit bij mijn sollicitatiegesprek benoemd, dan was ik hier niet gaan werken.
Nadat er een nieuwe locatiemanager werd aangesteld, werd mijn onvrede(en dat van collega's) nog groter. Haar houding, was/is er een van geen vertrouwen in het (bij haar aankomst al prima -samen-werkende) team, erg dominant bepalend en heel weinig ruimte voor persoonlijke inbreng/initiatieven. Opbouwende 'kritiek'/aandachtspunten richting haar, werden wel door haar gevraagd maar niet getolereerd wanneer gegeven en soms ook zelfs 'afgestraft'(liefst op de werkvloer/aan tafel tijdens een dienstoverdracht, waar iedereen er van kon 'meegenieten') Het team zag ik veranderen van een ontspannen samenwerkend team, naar een gespannen team dat 'op zijn woorden moest gaan letten' en waar een angst cultuur ontstond om 'verlies van baan'. Ik ben er-in navolging van anderen- dan ook uiteindelijk zelf vertrokken. Het contact met collega's heb ik wel als erg leuk ervaren: een jong team, lieve mensen en met een in de basis enthousiaste inzet om er met z'n allen 'wat van te maken'.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Fijne productieve collegiale werksfeer
Office Assistant (voormalige medewerker) –  Overberg3 juli 2019
Coa is een grote organisatie waar ruimte is voor eigen inbreng en zelfontwikkeling. Ik heb er met veel plezier gewerkt met allemaal geweldige collega's en zou er zo weer kunnen starten.
Pluspunten
Ruimte voor eigen ontwikkeling
Minpunten
Verschillende werklocaties tegelijk werken
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
leuke werkgever
Huismeester & medewerker technische dienst (voormalige medewerker) –  Leersum12 april 2019
Leuke tijd gehad jammer van het slechte management.
Pluspunten
Leuke organisatie
Minpunten
weinig zekerheid
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Prettige werkomgeving
Programmabegeleider (huidige medewerker) –  Gelderland13 november 2018
Het COA typeert voor mij de warme band tussen collega's, de (over het algemeen) zelfde manier van denken en handelen.
COA is een organisatie die in korte tijd kan groeien en krimpen, dat kan soms moeilijk zijn omdat je niet weet of je verplaatst moet worden naar een andere locatie of boventallig bent. Dit geeft soms onzekerheid.
Het leuke aan het werken bij het COA is de diversiteit. Veel verschillende culturen leren kennen, vrijheid voor het indelen en uitvoeren van werkzaamheden en altijd mogelijkheden om je te ontwikkelen.
Pluspunten
Ontwikkelingsmogelijkheden
Minpunten
Krimp/Groei
Was deze review waardevol?Ja 2NeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellig druk
Maatschappelijk Werker/Voogd AMA's (voormalige medewerker) –  Almelo, Eibergen, Winterswijk en Lochem27 oktober 2018
Werken bij het COA is gevarieerd en druk. Men verveelt zich niet.
Pluspunten
Goed beloning
Minpunten
Druk
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Heel nuttig werk. Goede collegas
Programmabegeleider/Opvangmedewerker (voormalige medewerker) –  Markelo31 augustus 2018
Bij het COA voelde mij als vis in water. Heb als maatschappelijk werker en andere functies vervuld. Daarnaast was ik veranwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen een deel van de opvang. Veel Cursussen en kon zelf ook een bijdrage leveren aan het beter maken van collegas
Pluspunten
Goede beloning in salaris
Minpunten
geen
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 1Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
een geweldige tijd.
Huismeester (voormalige medewerker) –  Weert20 augustus 2018
ik ben blij dat daar heb mogen werken, heb in die twee jaar veel geleerd, zowel over mijzelf en andere mensen.
Pluspunten
goede werk sfeer
Minpunten
afstand
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
mensen met problemen helpen
agoog (voormalige medewerker) –  Alkmaar27 mei 2018
De COA is een stichting van Justitie en heeft de opvang van de vluchtelingen.
zat in de begeleiding van de vluchtelingen en deed alle bestellingen voor het centrum
Het begon als een geweldig iets je was liever op je werk als thuis maar door de jaren heen bleven de vluchtelingen steeds langer in het centrum zitten, soms jaren,
En de druk van het hoofdkantoor werd steeds zwaarder zodat eigenlijk het plezier van het werk er af ging, en er werd bij het personeel veel te veel geroddeld. en als dat eenmaal er in zit krijg je het niet meer er uit.Dus het werken werd steeds minder gezellig.
Het moeilijkste was als er vechtpartijen waren en een zelfmoord.
Het leukste was altijd als je mensen echt ergens mee kon helpen
Pluspunten
de mensen waar ik mee omging
Minpunten
het geroddel
Was deze review waardevol?Ja 2NeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
dynamisch
programmabegeleider (voormalige medewerker) –  Alkmaar25 mei 2018
dynamisch bedrijf met veel mogelijkheden tot doorgroeien en eigen initiatieven
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Dynamische werkomgeving met oog voor de werknemersen bewoners
Woonbegeleider (huidige medewerker) –  Alkmaar15 mei 2018
Werken bij het COA is als een warm bad. Het is heerlijk om met zoveel gelijkgestemden te werken. Op onze locatie houden wij van de doelgroep en kijken we hoe we de regels kunnen laten toepassen op de mensen waar we mee werken dan louter de regels te dienen. Onze manager is een fantastische vrouw die oog heeft voor ieder zijn talent. De sfeer en goed alhoewel sommige oudgedienden zich wel eens wat meer privileges toe kunnen eigenen.
Jammer genoeg is het een krimp en groei organisatie en betekent dit dus veel wisselingen in het personele bestand.
Dit als grote nadeel maar het is ook heel lastig dit anders te doen.
Je moet als COA medewerker erg flexibel zijn.
Pluspunten
Dynamische organisatie met fijne cultuur
Minpunten
Altijd onderhevig aan politiek en instroom dus erg onzeker.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
leuk bedrijf met overwegend zeer gedreven medewerkers en management
Locatiemanager (voormalige medewerker) –  Alkmaar30 april 2018
Doordat het COA een uitvoeringsorganisatie is van de Politiek maakt dit dat er veel hectiek in de bedrijfsvoering zit. Groeien en krimpen gaan hier al sinds jaar en dag hand in hand.
Ondanks dit is het een fijn bedrijf dat goed zorgt voor haar personeel.
Pluspunten
Veel aandacht voor scholing
Minpunten
Veel personele wisselingen bij tijden van krimp.
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 2Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellige werkomgeving
Woonbegeleidster (voormalige medewerker) –  Hoogeveen9 april 2018
Geen dag is hetzelfde. Het moeilijke aan het werk is dat je moet leren om kunnen gaan met diverse culturen. Het leukste is de diversiteit.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Fijne ervaring
Jongerenbegeleider (voormalige medewerker) –  Onnen31 januari 2018
Een hele fijne tijd heb ik gehad bij het COA. Er werden veel cursussen geboden en er werd goed om de medewerkers gedacht op vele vlakken.
Pluspunten
Cursussen, vrijheid, salaris
Minpunten
Onregelmatige tijden
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Geen dag is hetzelfde
Case manager, Woon Begeleider (voormalige medewerker) –  Ter Apel5 januari 2018
Nauwe samenwerking met collega's en betrokken partijen.
Mooi, zwaar dankbaar werk.
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Een gezelig
Medewerker internetcafe (voormalige medewerker) –  Uithuizen7 december 2017
Het internetcafe is voor de mensen die in de Azeilumzoekercentrum wonen. Daar wonen veel mensen uit verschilende landen. Ik manage de mensen om de computers goed te gebruiken. Het was moeilijk met mensen uit verschilende cultuuren om te gaan.
Was deze review waardevol?JaNee 1Rapporteren
5,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
gezellig sfeer
tolk en huismeester (huidige medewerker) –  Den Helder22 oktober 2017
goede sfeer en leuke collega's en opleidings mogelijkheden
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
positief
Woonbegeleider (huidige medewerker) –  Arnhem21 oktober 2017
Mensen opvangen en maatschappij gereed maken. Het versterken van mensen
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Veeleisende baan met leuke collega's
AMV medewerker (voormalige medewerker) –  Grave9 oktober 2017
Overdracht en vervolgens allerlei taken met of rond de alleenstaande minderjarige vluchtelingen uitvoeren. Mentortaken. Trainingen / voorlichting aanbieden. Omgeving verzorgen.
De nachtdiensten waren het zwaarste van de baan. Het leukste waren zowel de jongeren als de collega's.
Pluspunten
Collega's
Minpunten
Onregelmatig werk
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privébalans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
.
Woonbegeleider (voormalige medewerker) –  Dronten9 oktober 2017
Veel geleerd over verschillende nationaliteiten
Leuke collega's
Meestal dankbaar werk
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
Claim deze Bedrijfspagina

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Onze community staat klaar om te antwoorden.

Stel een vraag

Algehele waardering

4,1
Gebaseerd op 82 reviews
527
440
312
21
12

Waarderingen per categorie

3,9Werk-privébalans
4,1Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,7Doorgroeimogelijkheden
3,6Management
4,0Bedrijfscultuur