Bakker Bart
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Als jij de baas zou zijn, wat zou je doen om van Bakker Bart een betere werkplek te maken?

3 antwoorden

Beter cominuseren met het personeel en veel gastvrije zijn naar de gasten.dat gaat nog steeds niet goed.als je de luxe wil bieden van een bistro moet je ook de aandacht schenken als bij een bistro.dat gaat niet samen met fastgood denkwijze.daarnaast zijn personeelsoverleg met het hele personeel super belangerijk!!personlijkheid dus niet over app of mail.op zijn minst bij de aanvang van dienst een kort tussenoverleg. En meer functioneringsgesprekken en betere kijk op solicitanten die je binnen haal weet wat je zoek in je personeel.

Dit is afhankelijk per filiaal. De kantine kan op vele plekken wel opgefleurd worden of meer voorzieningen krijgen (koelkastje, magnetron voor snel opwarmen van bijv. iets in plastic bakjes o.i.d.; opwarmovens voor reguliere snacks staan beneden wel.)
Daarnaast zou ik vanuit de werknemers-zijde een sterker beloningssysteem maken. Bart Beloont ook voor medewerkers, maar op een andere manier: medewerker vd maand? hoogste gemiddelde besteding per klant (boekverkoop!) per week = gratis lunch? Etc.

Deze eigenaren per direct aan de kant zetten

Help werkzoekenden meer te weten te komen over het bedrijf door objectief en beknopt te antwoorden.
Je antwoord kan door iedereen worden gelezen. Voeg geen persoonlijke informatie toe.Richtlijnen
Al deze content is door gebruikers gegenereerd; Indeed en dit bedrijf staan niet in voor de accuraatheid ervan.