Sollicitatie­gesprekken

Tips van een recruiter: Krijg het virtuele sollicitatiegesprek onder de knie

May 14, 2020

Door: Brendan Sullivan, Indeed Recruiter


Veel organisaties hebben hun werkwijze aangepast als gevolg van het coronavirus, bijvoorbeeld door over te gaan van face-to-face naar virtuele vergaderingen, inclusief sollicitatiegesprekken. Als je geen ervaring hebt met zulke gesprekken, is het handig om te leren hoe je je er met succes op voorbereidt.

Als recruiter heb ik gemerkt hoe kandidaten zich het beste kunnen voorbereiden op een betrokken en succesvol virtueel sollicitatiegesprek. In dit artikel bekijken we hoe je jezelf onderscheidt van andere kandidaten in je volgende videogesprek.

Gerelateerd: Hoe je een succesvol virtueel sollicitatiegesprek voert

Eenvoudig solliciteren met een Indeed-cv

Zo neem je deel aan een virtueel sollicitatiegesprek

1. Leer hoe het platform werkt

Of het nou Zoom is, BlueJeans of Skype, neem de tijd om het videoplatform dat je gaat gebruiken te leren kennen. Als je niet zeker weet welk platform de werkgever gebruikt, vraag het dan gerust aan de recruiter wanneer deze de volgende stappen uitlegt. Neem contact op met een vriend of familielid voor feedback over je audio- en videokwaliteit, zodat je jezelf zo goed mogelijk kunt presenteren. Als je dit op dezelfde dag van het sollicitatiegesprek doet, kun je je zelfverzekerder voelen, zodat je tijdens het gesprek effectief kunt communiceren.

Gebruik liefst een laptop of desktop voor het gesprek, maar als je die niet hebt kan je ook je telefoon of tablet gebruiken. Als je een telefoon of tablet gebruikt, zoek dan een ruimte met een stabiele internetverbinding, want deze apparaten zijn vatbaarder voor technische problemen. Als je je zorgen maakt over technische problemen, vraag je tijdens het plannen van het sollicitatiegesprek aan de recruiter met wie je contact moet opnemen bij storingen.

2. Haastige spoed is zelden goed

Wanneer een recruiter je sollicitatiegesprek gaat plannen, vraagt deze wanneer je beschikbaar bent. Nu wil je misschien laten zien hoe enthousiast je bent en 'zo snel mogelijk' zeggen, maar zorg er wel voor dat je een tijdstip kiest waarop je er helemaal bij kunt zijn en je erop voorbereid bent. Als je kinderen bijvoorbeeld vanwege de schoolsluiting nog een paar dagen per week thuisblijven en 's ochtends meer aandacht nodig hebben, kun je om een gesprek in de middag vragen.

Als een recruiter je telefonisch vraagt naar je beschikbaarheid, kun je gerust vragen of je die tijdstippen per e-mail mag doorgeven, nadat je in je agenda hebt kunnen kijken. Als recruiters zien we liever dat je het beste uit jezelf kunt halen dan dat je zo snel mogelijk op gesprek gaat.

3. Volg de kledingvoorschriften

Het is altijd belangrijk om onderzoek te doen naar het bedrijf waar je het gesprek hebt. De cultuur is een belangrijk onderdeel van het onderzoek tijdens het sollicitatieproces en daar horen de kledingvoorschriften ook bij. Je kunt op je recruiter rekenen als het om dit soort informatie gaat, want zij willen dat je je op je gemak voelt en dat je alle informatie krijgt die nodig is om er alles uit te halen. Wanneer je weet wat de kledingvoorschriften zijn, volg je deze zoveel mogelijk op voor je videogesprek. De interviewer benadert dit sollicitatiegesprek waarschijnlijk op dezelfde manier als bij een persoonlijk gesprek, dus moet jij dat ook doen.

4. Zorg voor een goede omgeving

Het gaat er niet alleen om dat er voldoende licht is, maar ook dat er geen afleiding is in je omgeving. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je je telefoon in een andere kamer laat liggen, alle overbodige tabbladen in je webbrowser sluit en ervoor zorgt dat je niet kunt worden gestoord door je huisdieren.

Gerelateerd: Alles wat je moet weten over thuiswerken

5. Gebruik je tijd optimaal

De meeste sollicitatiegesprekken zijn beperkt van duur. Het is belangrijk om die tijd optimaal te gebruiken, want de interviewer is waarschijnlijk op zoek naar enkele belangrijke elementen in het gesprek. Probeer de vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden zonder irrelevante of overbodige details.

Door je antwoorden kort te houden, kun je de rest van de vragen beantwoorden die de interviewer van plan was te stellen. Als er meer informatie nodig is, zal de interviewer nadere toelichting vragen. Je kunt ook voorafgaand aan het interview contact opnemen met de recruiter om zoveel mogelijk informatie over de interviewer te krijgen, inclusief het soort onderwerpen dat deze waarschijnlijk zal behandelen en het soort vragen waarop je je moet voorbereiden.