Vind de beste bedrijven om bij te werken

Ontdek 18 miljoen bedrijfsreviews

Over de lijst van beste werkgevers

"Beste Werkgevers" is een ranglijst van de beste bedrijven om voor te werken, verdeeld in individuele categorieën en samengesteld op basis van reviews die bezoekers op Indeed achterlieten op de individuele bedrijfspagina's.

 • Welke ranglijsten zijn er beschikbaar?

  Indeed publiceert zo nu en dan nieuwe ranglijsten en de criteria en focus van deze lijsten zijn afhankelijk van de criteria die het meest relevant zijn voor werkzoekenden. Bedrijven worden gerangschikt in bepaalde geografische gebieden en industrietakken en ook op nationaal niveau.

 • Criteria om in aanmerking te komen

  In lijsten met een rangschikking op basis van locatie, industrietak of functiesoort worden alle bedrijven getoond die voldoen aan de criteria. Om te worden opgenomen in deze weergave moet een bedrijf in aanmerking komen om in de lijst te worden getoond. Dit wordt gebaseerd op voldoende reviews voor de relevante categorie, ongeacht de gesponsorde status.

  De grootte van een bedrijf, het aantal vacatures en locaties en de economische invloed op nationaal niveau zijn bepalend of het in aanmerking komt om op nationale lijsten te worden getoond.

 • Frequentie van bijwerken

  De ranglijsten van bedrijven en het al dan niet in aanmerking komen worden periodiek beoordeeld en bijgewerkt.

 • Bedrijfsinformatie

  Wanneer een bedrijf eigen bedrijfspagina's niet heeft geclaimd of onvoldoende of incomplete informatie heeft op eigen bedrijfspagina's, wordt de informatie over het bedrijf (zoals industrietak, logo's en beschrijving) samengesteld uit diverse openbare bronnen.

  Bedrijven die hun informatie willen bijwerken, kunnen hun bedrijfspagina op elk moment gratis claimen en informatie toevoegen of bewerken. Informatie die door het bedrijf wordt verstrekt, wordt vervolgens zo snel mogelijk weergegeven in de lijst van de beste werkgevers.

  Beoordelingen van bedrijven en samenvattingen van reviews en van inhoud worden enkel bepaald door de reviews die werkzoekenden op Indeed hebben geplaatst.

 • Berekeningsmethode van de rangschikking

  Indeed gebruikt een eigen algoritme om bedrijven te rangschikken, waarbij diverse factoren een rol spelen zoals gemiddelde beoordeling, aantal reviews en het verloop van vacatures. Maar in het algemeen komen bedrijven met een hoog aantal goede reviews hoger op de lijst te staan.

  De methode wordt uniform op alle bedrijven toegepast, in alle lijsten.

  Nadat de beoordeling en rangschikking is berekend, kunnen bedrijven om diverse redenen worden uitgesloten, zoals verdenking van fraude, misbruik of andere activiteiten waarvan Indeed bepaalt dat ze de juistheid of het nut van de ranglijst voor werkzoekenden nadelig beïnvloeden.