Maak er politiewerk van

Politiewerk is er in vele soorten. Op straat als agent werk je dicht op het nieuws en midden in de maatschappij. Als rechercheur haal je de onderste steen boven in verborgen criminele netwerken. Achter de schermen zorg je ervoor dat de politieorganisatie draait als een geoliede machine.

Je werkt altijd binnen een gedreven en professioneel team. Dus als jij je talenten, je kennis van verschillende culturen, je expertise, je scherpte en je moed wilt inzetten voor de veiligheid, dan weet je wat je moet doen. Maak er politiewerk van.

'Dit is waar we het voor doen'

Een hennepplantage oprollen, zicht houden op radicaliserende jongeren, kinderen in een incestzaak opvangen: specialer werk is er eigenlijk niet. We zijn daar waar het gebeurt, de straat is ons werkgebied en je bent er voor iedereen; voor rijk en arm, voor homo en hetero, voor autochtoon en allochtoon, voor gezinnen en voor ouderen. Je bent daar waar jouw hulp nodig is en je staat er nooit alleen voor.

Achter de schermen

Op straat of achter de schermen; elke collega draagt bij aan het politiewerk. De bedrijfsvoering ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag. Dit stelt hoge eisen aan bijvoorbeeld de ICT-infrastructuur. Ook op het gebied van informatiemanagement, financiën, facilitaire zaken en communicatie zorgen gedreven medewerkers dat politiecollega’s op straat hun werk goed kunnen doen.

Samen zorgen we ervoor dat de samenleving leefbaar blijft.

Reviews

Algehele waardering

4,1
Gebaseerd op 40 reviews
5 sterren
4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster
Werk-Privé Balans
3,7
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
4,1
Doorgroeimogelijkheden
3,6
Management
3,6
Bedrijfscultuur
3,9

Salarissen

8 salarissen doorgegeven
€ 4.004 per maand (bruto)
  • Meest gerapporteerd
€ 1.500
€ 7.000
4 salarissen doorgegeven
€ 2.605 per maand (bruto)
De min. en max. salarissen worden niet weergegeven omdat we minder dan 5 salarissen hebben voor deze functie.
3 salarissen doorgegeven
€ 5.334 per maand (bruto)
De min. en max. salarissen worden niet weergegeven omdat we minder dan 5 salarissen hebben voor deze functie.

Over Politie

De politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland.

Waar nodig biedt de politie de helpende hand. In noodsituaties grijpt zij dwingend in. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven.

De politie werkt actief samen met burgers en partners. Zij heeft oog
 – meer... 

  • Als agent heb je een paar keer per jaar IBT-lessen, maar je krijgt er tijdens je opleiding gelijk al mee te maken. Hoe ziet de 1e les er dan uit?

De eerste les is een kennismakingsles. Je krijgt uitleg over het gebruik van het materiaal en de ruimte. Er wordt veel aandacht besteed aan de houding waarin je optreed. Bijvoorbeeld tijdens een les aanhouding en zelfverdediging. De lessen daarna ga je hier steeds verder op in en ga je aan de hand van casussen aan de slag. #ibt #sport #instapolice
  • De EU heeft 18 oktober uitgeroepen tot Dag tegen Mensenhandel. Mensensmokkel en mensenhandel zijn internationale problemen die de internationale politieorganisaties, zoals Europol en Interpol, samen aanpakken. Bijvoorbeeld door informatie te verzamelen, te analyseren en onderling uit te wisselen. Bij een aangifte van mensenhandel/-smokkel of gerichte informatie over dit onderwerp wordt altijd een onderzoek ingesteld. Binnen de politie zijn speciale prostitutie- en mensenhandel teams opgezet van rechercheurs die zich bezig houden met de opsporing en bestrijding hiervan.#Europesedagtegenmensenhandel
  • Als agent is communicatie je beste wapen. Tijdens de selectieprocedure wordt gekeken hoe ver je de competenties die je moet beschikken als agent al hebt ontwikkeld. Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht gegeven aan gespreksvoering, conflicthantering en algemene communicatie. Soms is communicatie alleen niet voldoende om een situatie onder controle te houden. Daarom leer je ook hoe je om kunt gaan met al je hulpstukken. Wat weet jij van het politiekoppel? Wat heb je bij je? Hoe zwaar weegt het en wanneer gebruik je wat?
  • "Ik zie politiemensen die anderen voordragen om in het zonnetje gezet te worden en de reden daarvoor zeer goed weten te formuleren. Ik zie politieagenten die zich in willen zetten voor een bijzondere bijeenkomst met ouderen en daarvoor alles op alles zetten. Ik hoor politiemensen vragen of ze langer moeten blijven en ik lees over een gewaardeerde wijkagent die boefjes met de kerst een kaart stuurt. Ik hoor rechercheurs, na een weekend op zoek naar een urgente vermiste, bij aanvang dienst vragen: "Is ze al gevonden?" En ik zie de glimlach op haar gezicht wanneer het antwoord ja is." Mooi artikel van Jan van de Werken die omschrijft dat ondanks alle negatieve nieuwsberichten over de politie er gelukkig ook nog die andere politie is. Link in bio
Profiel geclaimd
Medewerkers
Meer dan 10.000
Industrie-sector
Links
Politie website
Politie op Instagram
Vacaturealert

Twitter

Facebook