Maak er politiewerk van

Politiewerk is er in vele soorten. Op straat als agent werk je dicht op het nieuws en midden in de maatschappij. Als rechercheur haal je de onderste steen boven in verborgen criminele netwerken. Achter de schermen zorg je ervoor dat de politieorganisatie draait als een geoliede machine.

Je werkt altijd binnen een gedreven en professioneel team. Dus als jij je talenten, je kennis van verschillende culturen, je expertise, je scherpte en je moed wilt inzetten voor de veiligheid, dan weet je wat je moet doen. Maak er politiewerk van.

'Dit is waar we het voor doen'

Een hennepplantage oprollen, zicht houden op radicaliserende jongeren, kinderen in een incestzaak opvangen: specialer werk is er eigenlijk niet. We zijn daar waar het gebeurt, de straat is ons werkgebied en je bent er voor iedereen; voor rijk en arm, voor homo en hetero, voor autochtoon en allochtoon, voor gezinnen en voor ouderen. Je bent daar waar jouw hulp nodig is en je staat er nooit alleen voor.

Achter de schermen

Op straat of achter de schermen; elke collega draagt bij aan het politiewerk. De bedrijfsvoering ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag. Dit stelt hoge eisen aan bijvoorbeeld de ICT-infrastructuur. Ook op het gebied van informatiemanagement, financiën, facilitaire zaken en communicatie zorgen gedreven medewerkers dat politiecollega’s op straat hun werk goed kunnen doen.

Samen zorgen we ervoor dat de samenleving leefbaar blijft.

Reviews

Algehele waardering

4,1
Gebaseerd op 37 reviews
5 sterren
4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster
Werkdruk
3,6
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
4,0
Doorgroeimogelijkheden
3,5
Management
3,5
Bedrijfscultuur
3,8

Salarissen

4 salarissen doorgegeven
€ 2.605 per maand (bruto)
De min. en max. salarissen worden niet weergegeven omdat we minder dan 5 salarissen hebben voor deze functie.
3 salarissen doorgegeven
€ 5.334 per maand (bruto)
De min. en max. salarissen worden niet weergegeven omdat we minder dan 5 salarissen hebben voor deze functie.
460 salarissen doorgegeven
€ 3.945 per maand (bruto)
€ 1.900
€ 6.000

Over Politie

De politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland.

Waar nodig biedt de politie de helpende hand. In noodsituaties grijpt zij dwingend in. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven.

De politie werkt actief samen met burgers en partners. Zij heeft oog
 – meer... 

  • Op deze foto zie je twee neventaken van de politie. Weet jij wat er bedoeld wordt met 'neventaken' en kan je behalve biker en bereden politie / politie te paard nog meer neventaken noemen? Wij zijn benieuwd naar jullie reacties!
  • Vandaag hebben wij een ontroerend verhaal ontvangen van een aspirant (politiestudent). Prachtig om te zien dat de klas nu al zo'n sterke samenwerkingsband heeft opgebouwd! Lees hier het aangrijpende verhaal:
"Tijdens de gebruikelijke ochtendbriefing op school net voor de start van de les Aanhouding en Zelfverdediging (AZV) kregen wij het bericht van onze collega Saskia dat ze erachter was gekomen dat ze iets in haar borst had gevoeld wat daar niet hoorde en waarbij de kans was dat dit kwaadaardig was rond de 80% ligt. Ze gaf aan dat ze een traject van veel onderzoeken in moest gaan. Ook gaf ze aan dat ze als een echte doorzetter wel door wilde gaan met de opleiding.
Als klas zijnde waren we -wat begrijpelijk is- geschrokken door dit bericht en hebben we haar als klas zo veel mogelijk geprobeerd te steunen. Saskia wist haar gesprekspartners te vinden. Wat hierbij het mooie was, is dat ook al zitten we krap aan nog maar 4 maanden bij elkaar in de klas er in zo’n korte tijd al zo’n sterke onderlinge band ontstaat.
In een korte tijd was Saskia al een aantal keer voor onderzoeken weg geweest waarbij er ook al monsters genomen waren van de verkalkingen. Door de klas werd er geld verzameld voor een bemoedigend cadeau voor haar, om deze een paar dagen later aan haar te overhandigen.
Toen kwam de dag van de uitslag van de monsters. Dit was ook de dag dat we de toets voor AZV hadden. Saskia is heeft deze toets ondanks alle omstandigheden gehaald! Daarbij heeft zij ook nog een extra toets ingehaald, welke zij ook positief heeft afgerond!
Opeens 18 mei om 15:50 uur het volgende bericht: "lieve collegaatjes, ik heb goed nieuws, de uitslag was goed en hoef geen vervolg! Bedankt voor jullie lieve support allemaal en ik zie jullie morgen!"
Nou kunnen jullie raden dat er een ENORME slaak van opluchting klonk op het oefenplein van de politieacademie! Vervolgens hebben wij met de gehele groep een videoboodschap ingesproken.
Saskia, Wij zijn super blij voor- en met jou!! Je bent een topper die ondanks de rollercoaster waar je in zat liet zien wat een doorzetter je bent! In het kort.. Je bent een VOORBEELD!!"
Liefs,
Klas 1705, politieacademie Apeldoorn
  • Er zijn vacatures opengesteld voor de functie van politiekundige en er is een vacature voor surveillant in Eenheid Amsterdam. Ga jij solliciteren? Meer weten? Stel je vragen hier! https://www.kombijdepolitie.nl/leren-en-werken-als-agent
  • Het wordt vandaag 28 graden! Stel je voor dat je nu bij de waterpolitie werkt. Weten wat dat inhoudt? Check de video en laat ons weten of het wat voor jou is! https://youtu.be/D5JdyJbxGiU
Profiel geclaimd
Medewerkers
Meer dan 10.000
Branche
Links
Politie website
Politie op Instagram
Vacaturealert

Twitter

Facebook