Wie zijn wij

Defensie is een veelzijdige organisatie waar ruim 42.000 militairen en 16.000 burgers werkzaam zijn. Je vindt bij ons veel verschillende functies in zeer uiteenlopende vakgebieden. Bij Defensie werk je mee aan vrede en veiligheid, overal ter wereld. Je werk is uitdagend en vraagt veel van je. Daarom geven wij als werkgever je daar veel voor terug.
De krijgsmacht bestaat uit de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Elk krijgsmachtonderdeel functioneert als een (groot) bedrijf met meerdere vestigingen, maar de onderdelen werken ook intensief samen, bijvoorbeeld tijdens oefeningen en uitzendingen.

Wie zoeken we

Defensie biedt uitstekende carrièreperspectieven aan mannen en vrouwen met de meest uiteenlopende opleidingen en achtergronden. Van vmbo’ers tot universitair geschoolden en van technici en mensen met een economisch-administratieve opleiding tot musici en specialisten op (para)medisch, juridisch en communicatief gebied. Met én zonder ervaring.
Heb je een vwo-, hbo- of wo-opleiding en voel je je aangetrokken tot de combinatie van leiding geven en het verwerven en toepassen van vakinhoudelijke kennis? Dan beschik je over het juiste profiel voor een functie als officier. Ook als je een technische richting hebt gevolgd, biedt Defensie je interessante carrièremogelijkheden.

Als hoger opgeleide werken bij Defensie?

Kennismaken en solliciteren

Op werkenbijdefensie.nl vind je vrijwel alle informatie die nodig is om je te oriënteren op een toekomst bij Defensie. Meer informatie bijvoorbeeld over de verschillende krijgsmachtonderdelen en de vele functies die je als militair kunt vervullen. Maar ook info over de arbeidsvoorwaarden en een overzicht van actuele vacatures en voorlichtingsactiviteiten. Om te solliciteren bij Defensie moet je minstens één voorlichting of infodag hebben bijgewoond. Er zijn voorlichtingen van de afzonderlijke krijgsmachtonderdelen, maar ook voor specifieke beroepen, functiegroepen of beroepsrichtingen.

Reviews

Algehele waardering

4,0
Gebaseerd op 330 reviews
5 sterren
4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster
Werk-Privé Balans
3,6
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,9
Doorgroeimogelijkheden
3,7
Management
3,8
Bedrijfscultuur
4,1

Salarissen

12 salarissen doorgegeven
€ 1.735 per maand (bruto)
  • Meest gerapporteerd
€ 600
€ 5.400
19 salarissen doorgegeven
€ 2.176 per maand (bruto)
€ 600
€ 5.400
21 salarissen doorgegeven
€ 3.358 per maand (bruto)
€ 600
€ 5.400

Over Ministerie van Defensie

De krijgsmacht gaat door waar anderen moeten stoppen. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld.

  • Detachement van 11 Bevoorradingscompagnie Air Assault Luchtmobiele Brigade afgelopen week tijdens de vierde dag van de #Vierdaagse in #Cuijk. Een prachtige club! #defensie #landmacht #luchtmobielebrigade #photooftheday #nijmegen #train to be #fit andere #strong! @luchtmobiele_brigade
  • Op naar de intocht op de Via Gladiola! Na 4 dagen lopen met vooral veel warmte en donderdag flinke buien hebben de mannen en vrouwen van 11 Bevo cie LMB de finish bereikt. Een prachtige prestatie! #nijmegen #vierdaagse #defensie #landmacht #luchtmobielebrigade #train to be #fit and #strong!
  • Wil jij de G-krachten van de Tilburgse kermis doorstaan? Check onze militiare LifeHack op Werkenbijdefensie.nl/lifehacks/kermis #lifehack #Defensie
  • 11 Bevo cie LMB aankomst 09.45uur na 30km lopen in Cuijk. Vanochtend om 03.30uur gestart vanaf Heumensoord. Nog 10km te gaan.. #defensie #landmacht #luchtmobielebrigade #vierdaagse #nijmegen #train to be #fit and #strong!
Profiel geclaimd
Medewerkers
Meer dan 10.000
Industrie-sector
Links
Ministerie van Defensie op Instagram
Ministerie van Defensie website

Twitter

Facebook